Frigir Donohue og Smith

Pompey har bestemt seg for å la Dion Donohue og Dan Smith forlate Fratton Park.


NYHETER: Det kom ikke som en overraskelse på noen at Pompey valgte å frigi Dion Donohue og Dan Smith, men med tanke på at Donohue har levert en del gode kamper når han har vært skadefri hadde han trolig et håp selv.

Med sine skadeproblemer, har derimot Pompey valgt å ikke benytte seg av opsjonen klubben hadde om å forlenge kontrakten for ytterligere ett år. Dermed står 25-åringen nå fritt til å finne seg ny klubb.

Donohue kom til Pompey for en mindre overgangssum fra Chesterfield i 2017. Han har vist seg som en anvendelig spiller, først og fremst på venstreback og sentral midtbane, men det ble kun ti seriekamper på Donohue for Pompey denne sesongen. I tillegg til skader, var han også syk i en lengre periode.

SE OGSÅ: Dion Donohue spillerprofil

 

– Vil flytte nordover

– Dion er en veldig talentfull spiller, og i sin første sesong her fikk han vist seg fram på vår venstreside. Denne sesongen så vi for oss at han skulle bidra mer sentralt på midtbanen med sin pasningsfot, men skader og sykdom ødela sesongen for ham. Vi hadde håp om at han kunne bidra i semifinalene mot Sunderland, men det gikk heller ikke. Vi utsatte beslutningen lenge, men endte opp med at vi lar ham gå.

– Nå er det kanskje best for ham å få starte på nytt et annet sted. Vi ønsker ham i alle fall lykke til, kommenterer Pompey-manager Kenny Jackett til lokalavisen The News.

Ifølge The Star ønsker Donohue å flytte nordover igjen. Han og kona har fått to barn, begge født i Portsmouth, i løpet av sine sesonger på Fratton Park. Nå håper han å få muligheten til å spille for en klubb nærmere der han kommer fra. Donohue uttrykker også takknemlighet overfor Pompey for at de lot ham gå gratis, i stedet for å bruke opsjonen på kontraktsforlengelse for å sikre seg en overgangssum.

 

Ble med to kamper på Smith

Den offensive unggutten Dan Smith er også frigitt av Pompey. 19-åringen spilte to kamper for Pompey i Checkatrade Trophy denne sesongen, men han har ikke vist nok til å få en ny kontrakt. Han spilte mesteparten av vårsesongen på utlån til Cork City. Med dem vant han også Munster Senior Cup.

Smith skal ikke ha imponert veldig i Cork City heller, og lite tyder på at det blir noen overgang her.

SE OGSÅ: Dan Smiths spillerprofil

Under en video av Pompeys seiersmål i FA-cupen mot Norwich i januar. Scoringen kom etter en herlig pasning fra venstreback Donohue: