2017-18: Portsmouth – Blackburn Rovers 1-2

Sen scoring avgjorde kampen.

Af: Thorgeir Benjaminsen

Portsmouth og Blackburn Rovers møttes til dyst på Fratton Park i det som på forhånd ble omtalt som en skjebneskamp for begge lag. Hjemmelaget trengte tre poeng for å holde følge i kampen om play-off plass, mens gjestene var avhengige av en seier for å holde tritt i det som ser ut til å bli ett rotterace om direkte opprykk.

Første omgang

Kenny Jackett gjorde tre endringer på laget som slo MK Dons i forrige runde på dramatisk vis. Inn i laget kom matchvinner fra forrige kamp Conor Chaplin, samt Jamal Lowe og Christian Burgess som var tilbake igjen etter karantene. De erstattet Matty Kennedy, Connor Ronan og Oli Hawkens, som alle tok plass på benken.

Det holdt på å bli en marerittstart for hjemmelaget, da Ben Close mistet ballen i farlig posisjon. Gjestenes Jack Payne snappet opp ballen og serverte Bradley Dack, men heldigvis kom Luke McGee til unnsetning.
Pompey slo raskt tilbake, og en god volley fra Dion Donohue ble reddet av gjestenes burvokter. Like etter forsøkte Chaplin å finne Pitman med et innlegg, men også her kom gjestenes keeper til unnsetning og fikk skjært av innlegget.
Gjestene virket likevel hakket hvassere, og kom stadig nærmere. Charlie Mulgrew har som kjent en meget god dødballfot, og slo et presist frispark inn i Pompeys sekstenmeter som ble styrt like utenfor.
Like etter skulle Blackburn derimot få bedre betalt. En corner ble først klarert, men gjestene sto høyt og vant ballen igjen og fikk slått et nytt innlegg. Innlegget ble flikket videre av nevnte Mulgrew, og ballen havnet til slutt hos Armstrong som fra kloss hold satte inn 1-0 til guttene fra Lancashire.

Pompey forsøkte å svare umiddelbart, og ett vakkert soloraid av Brett Pitman fikk publikum opp av setene. Dessverre sto ikke avslutningen i stil med forarbeidet og motstanders keeper kunne enkelt redde skuddet.

Vertene fortsatte å presse på, og skapte flere gode muligheter for redusering. Nærmest kom Anton Walkes da han plukket opp en løs ball utenfor gjestenes sekstenmeter og prøvde å curle ballen i lengste hjørne, like utenfor!

Pause Portsmouth 0-1 Blackburn

2. omgang

Etter en trøblete start på første omgang, men hvor man utover omgangen viste at man kunne skape trøbbel for gjestene, virket Portsmouth å ha fått troen på poeng i pausen. For det tok bare fem minutter ut i andre omgang før man klarte å overliste Blackburns burvokter. Et innlegg fra Donohue mot enden av sekstenmeteren, ble flikket tilbake i feltet inn mot mål av Walkes. Der sto Conor Chaplin og ventet og fikk en enkel jobb med å heade inn utligningen fra drøye to meter unna streken. 1-1 og balanse i regnskapet!

Nå kjørte hjemmelaget på og holdt på å score igjen kun minutter senere. Raya i Blackburn buret kom rusende ut og feilberegnet en ball og krasjet samtidig med forsvarskollega Nyambe. Ballen ble fanget opp av Pitman som dessverre ikke klarte omsette sjansen til scoring. Nyambe skadet seg forøvrig i kollisjonen med egen keeper og måtte bli båret av banen på båre, til trøstende applaus fra tilskuerne.

Kampen fortsatte og begge lag hadde sine muligheter til å vinne kampen. En kunne føle på den nervøse stemningen blant tilskuere og spillere, og lagene virket å ha i bakhodet hva som sto på spill. Begge lag trengte en seier men samtidig redde for nederlag. Kampen gikk inn i de siste femten minuttene, og nervøsiteten blant publikum fortsatte å vokse. Close forsøkte å finne Lowe på bakre stolpe, men pasningen ble klarert. Gjestenes målscorer Armstrong var nære på like etter, og også et godt slått frispark av Charlie Mulgrew holdt på å snike seg inn.

Chaplin ble erstattet av Hawkins på tampen av kampen til stående applaus fra hjemmepublikummet, men den gode stemningen skulle like etterpå få seg ett solid slag i trynet. Ett innlegg fra kanten inn i Pompeys sekstenmeter fikk en uheldig retningsforandring via Donohue, og ballen ble fanget opp av Armstrong som gjorde kort prosess og ble tomålsscorer like før full tid.
Nå begynte det å haste for vertene, selv om det ble lagt til hele syv minutter, mye grunnet stopp i spillet på grunn av Nyambes skade.

Portsmouth kastet desperat folk i angrep, men Blackburn klarte holde unna og tok dermed en meget sterk og viktig seier denne aften på Fratton Park.

Mine tanker

Dessverre for vår del endte kampen med tap og førte oss ned på en niende plass på tabellen, med fire poeng opp til siste play-off plass.
Hell i uhell var det at Charlton og Bradford som ligger på henholdsvis sjette og sjuende plass møttes samtidig og spilte uavgjort. Dermed lever fortsatt håpet for Pompey om opprykk allerede denne sesongen, men da må laget finne formen igjen og brette opp ermene fremover. Kampprogrammet fremover er mot overkommelig motstand, i alle fall om man titter på tabellen, men dog noe tett. De neste tre kampene spilles med et mellomrom på syv dager, som fort vil være meget avgjørende kamper  for sesongen.

Pompey-manager Kenny Jackett

“Blackburn have a lot of quality in the box and in the end that was telling.Their second goal seemed to come off Matt Clarke’s standing leg and it just fell to Armstrong. Our keeper had no chance with either of them. We had a lot of pressure and it was a frustrating night for us because there was a lot of effort in our performance.

There were certain aspects of our play that weren’t right, but we built up a lot of momentum and showed a great attitude. We have to keep working at our cohesion and quality, though, because sometimes we’re trying to knock the door down rather than unlock it. So we need to be a bit more clinical with our decisions, like the final pass, but I can’t fault the tempo or desire to play for Pompey.

Both our full-backs got into decent areas and we just couldn’t find finishing to match all the balls going into the box. I don’t want to take away the application or passion that’s there, but there’s just that little bit that’s keeping us from being a very good team.”

I was pleased for Conor. He’s got two in two games now and there’s a lot for him to build on. It’s unbelievable that he’s just coming up to his 21st birthday. But he’s got plenty of experience and I think he’s ready to be a mainstay of the team. It certainly looked that way.”

League One, Fratton Park 13.Februar 2018

Portsmouth – Blackburn 1-2 (0-1)
21. minutt: 0-1 Armstrong
50. minutt: 1-1 Conor Chaplin
87. minutt: 1-2 Armstrong

Pompey (4-4-2): McGee; Walkes, Burgess, Clarke, Donohue; Evans, Thompson, Close, Lowe (Kennedy 90+2); Chaplin (Hawkins 85), Pitman (c)

Ubenyttede: Bass, Deslandes, May, Ronan, Naismith

Gule kort: Thompson

Tilskuere: 18.152 (884 bortesupportere)