2017-18: MK Dons – Portsmouth 1-2

Chaplin sikrede sejren til sidst.

Af: Jean Robert Tankred.

Det er ikke meget vi har set til ham på det seneste, men i de døende minutter på Stadium: MK var Conor Chaplin manden der sikrede den første sejr i 6 kampe. Samtidig var det, med tanke på at vi tre gange i januar smed points i det 90. minut eller senere, dejligt denne gang at se os tage alle tre points på et sent mål. I tabellen rykkede vi op på en 8. plads i League One, små tre points fra den play-off givende sjetteplads. Så drømmen om oprykning lever stadig, og dermed holder vi sæsonen i live lidt endnu.

Det blev ved de to påtvungne ændringer i startopstillingen på baggrund af Burgess’ karantæne og Hendersons skade. Som forventet overtog Luke McGee målmandsposten igen mens det også blev til en startplads til Brett Pitman. Adam May var tilbage på bænken efter at han måtte sidde over en enkelt dag med karantæne. Ændringer i formationen var der til gengæld ikke, og Jackett holdt fast i 4-2-3-1 opstillingen. I det centrale forsvar blev det Oliver Hawkins der overtog Burgess’ plads mens Anton Walkes igen spillede back.

1. halvleg

Det blev hurtigt en kamp i højt tempo og med masser af intensitet. Spillet bølgede i store perioder frem og tilbage mellem de to felter med flere gode tilbud til følge. Pompey havde især i starten af halvlegen bolden meget, og både Connor Ronan og Matty Kennedy kom frem til halve chancer. I begge tilfælde var hjemmeholdets keeper Lee Nicholls dog på sin post. Den første virkelig store chance kom til gengæld til MK Dons. Kieran Agard slap alene igennem med Luke McGee men fik placeret afslutningen uden om mål. Herefter havde Gareth Evans og Dion Donohue gode forsøg fra distancen, men det store chancer faldt især til hjemmeholdet, og i det 21. minut udnyttede de en af dem til at komme foran. Kieran Agard kom først på et indlæg fra fløjen med afsluttede lige på McGee. Riposten faldt desværre lige foran fødderne på Ike Agbo, og den fra Chelsea udlånte angriber svigtede ikke. 1-0. Det tvang os yderligere frem, og vi kom da også efterfølgende frem til gode muligheder. Brett Pitman var tæt på at udligne kort før pausen, men keeper Nicholls nåede lige at få fingrene på han forsøg på at lobbe bolden over ham, og fik pareret forsøget over mål. Halvlegens sidste chance faldt til hjemmeholdet, og McGee måtte i to forsøg forhindre os i at komme yderligere bagud. Men det blev ved de 1-0 til MK Dons.

2. halvleg

Kenny Jackett reagerede allerede fra starten ved at sende to friske folk på banen. Ind kom Conor Chaplin og Jamal Lowe i stedet for Matty Kennedy og Connor Ronan. Efter et par minutter mente Brett Pitman, at der blev begået straffespark mod ham i en nærkamp med Dean Lewington, men kampens dommer var uimponeret. Det var nu Pompey der sad på kampen, og Chaplin lagde uden for feltet bolden bagud til en fremadstormende Evans, men dennes hårde skud sad for godt placeret og endte lige i favnen på Nicholls i hjemmeholdets mål. Efter omkring en times spil kom MK Dons ind i kampen igen, og McGee måtte i et par situationer agere redningsmand for os. I den anden ende af banen viste vi i stigende grad tænder, og var decideret uheldige da Hawkins sendte et hjørnespark på den ene opstander. Pompeys pres var dog vedholdende, og det blev belønnet 6 minutter før tid da 100 kamps jubilaren Matt Clarke sendte et indlæg fra Donohue i nettet til de 6.000 medrejsende supporteres store glæde. Udligningen løftede både dem og holdet yderligere, og vi jagtede nu sejrsmålet. Det var ved at gå galt i den modsatte ende af banen da et frispark fra Edward Upson strøg centimeter uden om vores mål, men presset gav i sidste ende alligevel bonus. Den livlige Conor Chaplin reagerede hurtigst da et indlæg fra Donohue blev rettet af i hjemmeholdets felt og den løse bold faldt lige foran fødderne på den unge angriber. Der svigtede hans målinstinkt ham ikke og han sendte sikkert bolden i nettet til 2-1 sejrsmålet. Det faldt nemlig så tilpas sent, at hjemmeholdet ikke kunne nå at slå tilbage. Dermed fik vi endelig en sejr igen mens MK Dons fortsat ligger til nedrykning.

Hvad kan vi lære af kampen?

Mod bliver ofte belønnet i fodboldkampe. Efter fem styks uden sejr skulle man tro at spillernes selvtillid var i bund, men da Matt Clarke headede udligningen i mål blev holdet løftet af dette og gik ufortrødent efter de tre points i stedet for at blive bange for at miste det ene som de lige havde tilkæmpet sig. Det blev i sidste ende belønnet, og forhåbentlig giver det sene sejrsmål et momentum der kan tages med videre til de kommende kampe, af hvilken den første allerede kommer på tirsdag mod Blackburn. Omvendt så må det også give anledning til bekymring, hvor mange chancer vi gav væk mod et egentlig godt og velspillende MK Dons mandskab. Her var det let at se, at den nuværende konstellation i defensiven ikke har mange kampe bag sig. Derfor bliver det afgørende at vi har Burgess tilbage igen på tirsdag i hvad der ligner en svær kamp.