2016-17: Portsmouth – Crewe 0-1

For andre gang på under ei uke misbrukte Pompey muligheten til å klatre på direkte opprykksplass.

Pompey leverte en av sesongens svakeste kamper da Crewe tok med seg alle tre poengene fra Fratton Park. Dette var andre gangen på under ei uke at Pompey misbrukte muligheten til å klatre opp på direkte opprykksplass.

Pompey hadde ballen mest, men skapte veldig lite. Gjestenes keeper, Ben Garratt, var nesten aldri truet i løpet av kampens drøye 90 minutter. Crewe klarte på sin side å utnytte sin beste periode i kampen til å score kampens eneste mål da deres kaptein George Ray headet inn seiersmålet et knapt kvarter før slutt.

1. omgang

Manager Paul Cook hadde kun gjort én endring fra startelleveren fra forrige kamp. Carl Baker ble erstattet av Kal Naismith.

Crewe var nær å ta ledelsen nesten umiddelbart etter kampstart, men deretter var det stort sett Pompey det handlet om. De store sjansene uteble derimot. Eoin Doyle fikk et par sjansen han spolerte, mens Gary Roberts satte sitt frispark like over – i stedet for under – tverrliggeren. Kyle Bennett var den som virket friskest av Pompeys spillere i 1. omgang, men heller ikke han klarte å vise seg effektiv foran mål denne gangen. Kal Naismith virket sugen på å vise seg fram, og han skjøt selv utenfor to ganger i situasjoner hvor han heller kunne spilt ballen til en bedre plassert lagkamerat.

Like før pause var så Crewe nære å ta ledelsen da David Forde ikke var helt heldig i feltet. Ballen ble headet mot det keeperløse målet, men Enda Stevens var på plass og fikk reddet på streken.

2. omgang

Andre omgang var bare fem minutter gammel før manager Paul Cook valgte å bytte Conor Chaplin inn for Linganzi. Det førte dessverre ikke til at Pompey virket farligere denne gangen. Pompey slet med å skape noe mot bortelaget. Faktisk var Crewes Turton nærmest å score kampens første mål, men han skjøt over fra god posisjon.

Etter et kvarter av omgangen gjorde så Pompey sitt andre bytte. Da kom Baker inn for Bennett. Heller ikke dette ga ønsket effekt, og nå begynte frustrasjonen å spre seg på tribunene.

Det ble ikke bedre av at det var Crewe som begynte å skape sjanser. Etter å ha misbrukt to gode muligheter på kort tid – den ene av dem måtte reddes på streken av Enda Stevens – kom scoringen. Rose var høyest i lufta og headet ballen i nettet fra god posisjon. Noen Hunt kom også innpå for Pompey i jakten på en scoring, men heller ikke det hjalp. Fire overtidsminutter gjorde heller ikke nytten, og dermed endte det 1-0 til Crewe etter en av sesongens svakeste Pompey-kamper.

Pompey-manager Paul Cook

“We have to say well done to Crewe because they were excellent value for the win. They were comfortably the better team. They might have had to defend a bit in the first half, but in the second we were easy to play against. When we looked at the fixtures we thought we’d be in a good position by this point and unfortunately it’s not what we’d have hoped for.

You could be up all night dissecting the performance, but we’ve taken one point in a week when people expected us to take more. It’s important to enjoy the plaudits when you get them, but when you get the criticism that’s being directed at all of us – myself included – you have to take that on board.

I’ll always the shoulder the blame because players aren’t machines and on this occasion we were very flat. “How do you from 5pm last Saturday to 5pm on this Saturday? But the dust will settle and we’ll have to be ready to go on Tuesday night. “It can be easy to look for cop-outs as a manager, but sometimes you have to be stunned to get a response. “So I’ll be thinking about how I’ve been let down and how I’ve let people down – hopefully that pain will provide a little bit of fire in people.”

League Two, Fratton Park, 22/4-2017

Portsmouth – Crewe A. 0-1 (0-0)

77. min. 0-1 George Ray

Pompey (4-2-3-1): Forde; Evans, Burgess, Clarke, Stevens; Linganzi (Chaplin 50), M.Doyle (c); Naismith, Roberts (Hunt 79), Bennett (Baker 63); E.Doyle

Subs not used: O’Brien, T.Davies, Rose, Lowe

Gule kort: Evans

Tilskuere: 18,810 (216away fans)