2016-17: Crawley – Portsmouth 0-2

Scoringer fra Christian Burgess og Kyle Bennett sørget for tre viktige Pompey-poeng i den utsatte bortekampen mot Crawley.

Kampen skulle egentlig blitt spilt i januar, men ble utsatt til mars på grunn av frost. Opprykkskampen var i ferd med å dra seg til, og Pompeys mange spolerte sjanser i 1. omgang så en stund ut til å bli kostbare. Da Pompey så fikk straffespark i 2. omgang etter at Enda Stevens var felt, fikk Eoin Doyle sjansen til å gi oss ledelsen fra straffemerket. Den innleide Preston-spissen klarte derimot ikke å score fra elleve meter.

Pompey-fansen trengte derimot ikke å fortvile lenge. Christian Burgess headet inn en corner like etter. Og da Kyle Bennett økte til 2-0 20 minutter før slutt var kampen avgjort.

Dermed klatret Pompey forbi Carlisle på tabellen og overtok 3. plassen som gir direkte opprykk. Det skal derimot sies at Luton på 5. plass vil passere Pompey om de vinner sin hengekamp.