Snorre ble den store helten

Pompeys nordmann, Snorre Strand Nilsen, ble matchvinner da Bognor Regis Town vant 1-0 i kvartfinalen i FA Trophy lørdag.

Fredag kveld snakket vi med Snorre Strand Nilsen om blant annet drømmen om å spille på Wembley denne sesongen. Dagen etter ble han matchvinner og den store helten da Bognor Regis Town slo Torquay 1-0 i kvartfinalen i FA Trophy. Det er som kjent cupen for lagene utenfor de fire divisjonene i ligasystemet.

Snorre Strand Nilsen er utlånt fra Pompey til Bognor Regis Town, men spiller kun kamper for dem. Han trener med Pompeys førstelag. Bognor Regis Town spiller på nivå 7, mens både Torquay og de fleste andre gjenværende lagene i FA Trophy spiller i Conference (nivå 5). De var derfor underdog i kvartfinalen mot Torquay, og de kommer mest sannsynlig til å være underdog uansett hvem de nå møter i semifinalen.

 

– Det viktigste målet i min karriere

– Dette var veldig moro. Det var over 2.000 tilskuere på kampen og det var mye liv. Det var nok det viktigste målet jeg har scoret i karrieren min og det er også et av de største høydepunktene i karrieren min så langt.

– Det ble mange gratulasjoner i går kveld, blant annet på twitter, smiler Snorre Strand Nilsen når han snakker med Venner av Portsmouth dagen derpå.

Han kan fortelle at det er trekning av semifinalene i FA Trophy mandag. I tillegg til Bognor Regis Town er det ett annet overraskelseslag klart for semifinalen. Nantwich Town slo ut Dover i sin kvartfinale. De to andre semifinalistene er Grimsby (som slo Woking) og Gateshead/Halifax Town. De to sistnevnte spilte uavgjort lørdag og skal ut i omkamp.

– Det skal spilles to kamper i semifinalene – én hjemme og én borte. Det betyr at vi er to kamper unna en finale på Wembley, kommenterer den norske tenåringen. 

Finalen i FA Trophy spilles på Wembley søndag 22. mai.

SE SNORRE STRAND NILSENS SPILLERPROFIL

 

Under finner du hele bildeserien vi har kjøpt av fotograf Tim Hale.