Kan ta et stort steg mot Wembley i dag

Pompeys nordmann, Snorre Strand Nilsen, kan i ettermiddag ta et stort steg nærmere en finale på Wembley i vår. 

Vi har tidligere skrevet om den norske tenåringen Snorre Strand Nilsen en rekke ganger. Sønnen til den tidligere toppalpinisten Harald Christian Strand Nilsen, har gått gradene i Pompey de siste årene. Etter å ha imponert for akademiet forrige sesong, var han en av spillerne som ble belønnet med proffkontrakt ved sesongslutt.

Sammen med Chad Field gikk han i høst på utlån til Bognor Regis Town, en lokal klubb utenfor ligasystemet. Der har 1997-modellen spilt fast denne sesongen. Han har fått signaler fra Pompey-manager Paul Cook om at han ser på Nilsen som høyreback, og det var også der nordmannen fikk prøve seg for førstelaget i sommerens treningskamper. Utover i sesongen, har Snorre Strand Nilsen derimot fått en mer og mer sentral rolle hos Bognor Regis Town.

– Jeg har vært litt høyreback i Bognor også, men det har vært mest sentral midtbane jeg har spilt denne sesongen. I utgangspunktet er jeg på lån her ut sesongen, men Pompey kan kalle meg tilbake når som helst. Slik det er nå har derimot ikke Pompey bruk for meg, men hvis det skulle bli store skadeproblemer har de muligheten til å hente meg tilbake igjen på kort varsel.

– Jeg trives veldig bra i Bognor Regis. Det er mange bra spillere her, det er greit nivå og det er mye folk på kampene. For min utvikling har det å spille i Bognor Regis Town denne sesongen vært veldig bra. Jeg har blitt vant med å spille seniorfotball, det er høyere nivå enn jeg var vant til fra akademifotballen i fjor og jeg blir vant til et høyere tempo, sier Snorre Strand Nilsen når vi snakker med ham fredag kveld.

 

Kvartfinale mot Torquay

Det er kvelden før en stor kamp for lille Bognor Regis Town. Lørdag ettermiddag skal laget spille kvartfinale i FA Trophy. Det er en cup for lagene utenfor de fire øverste divisjonene. Motstander er Torquay. Et lag som spilte mot Pompey i League Two for kort tid siden. Det er utvilsomt Torquay som er favoritter i kvartfinalen mot nordmannens lag, men Snorre tror det kan bli en jevn kamp hjemme på Nyewood Lane – Bognor Regis Town sin hjemmebane.

– Vi er i bra form. Vi har ikke tapt en kamp i 2016 og vi har vunnet alle hjemmekampene våre etter 2. juledag. Torquay er utvilsomt et bra lag og det er ikke lenge siden de spilte i League Two. De har bra spillere, flere av dem er teknisk veldig gode, og skal vi slå dem må vi gjøre det gjennom hardt arbeid.

– Skulle vi nå Wembley, ville det være en guttedrøm som går i oppfyllelse. Jeg drømmer selvsagt om å spille der i framtiden i en enda større kamp enn FA Trophy også, men det vil være stort å få spille der. Da kommer det nok også en del familie og venner fra Norge over også, sier Snorre Strand Nilsen, som regner Grimsby som det beste laget av de åtte gjenværende lagene i turneringen.

Lørdagens kvartfinale mot Torquay spilles klokka 16.00. Bognor Regis Town sin twitterside kan være et bra sted å følge med på utover lørdagen.

 

Pompey følger med

Selv om Snorre Strand Nilsen nå er utlånt til Bognor Regis Town, føler han at Pompey har god kontroll på hans utvikling.

– Manager Paul Cook har ikke vært selv og sett på kampene våre ennå, men assistentmanager Leam Richardson har vært her. Det har også sjefen og treneren på akademiet. I tillegg trener jeg med Pompeys førstelag hele uken. Det er kun i forbindelse med kamper jeg er hos Bognor Regis Town. 

– Jeg har fått gode tilbakemeldinger, og det er et mål for meg å få ny kontrakt med Pompey og spille meg inn på førstelaget neste sesong. Om jeg får ny kontrakt vet jeg ikke ennå, så framtiden er noe uviss. Jeg kan derimot ikke gjøre annet enn å prestere på trening og i kamp for Bognor Regis Town. Jeg synes det fungerer veldig fint slik det har gjort denne sesongen – med treninger med Pompey og kamper for Bognor Regis Town, kommenterer Snorre. 

 

– Spillemessig best i divisjonen

Når han er så tett på førstelaget til Pompey som han er, har han selvsagt godt innblikk i tingenes tilstand. Riktignok kolliderer ofte Pompeys førstelagskamper med tidspunktet for Bognor Regis Town sine kamper, men han har sett 10-12 av Pompeys førstelagskamper denne sesongen.

– Sesongen begynte veldig bra og laget spiller bra fotball. Spillemessig er laget desidert best i League Two. Det scores derimot ikke nok mål, og det slippes inn for lette mål imot. I mange av kampene burde Pompey ledet med to-tre mål til pause, men i altfor mange kamper har det endt 0-0. 

– Selv om det har gått imot den siste tiden, holder guttene fokus og de jobber videre. I FA-cupen mot Bournemouth viste laget hva de er gode for, men det går for mye opp og ned i prestasjonene, mener Snorre.

 

Imponert av Stevens, Webster og Davies

Det er først og fremst spillere i de bakre rekker som har imponert ham på årets Pompey-lag:

– Adam Webster og Enda Stevens har vært veldig bra. I tillegg synes jeg Ben Davies har vært god. De tre har vært jevnt gode gjennom hele sesongen, synes nordmannen.

 

Conor Chaplin

Han er selv en nær venn av Conor Chaplin – tenåringsspissen som har gjort det veldig bra når han har fått sjansen på førstelaget i år. Han er stort sett reserve, men han står med åtte scoringer for Pompeys førstelag denne sesongen. Ingen spillere har scoret mer enn han for Pompey i år.

– Jeg tror faktisk er han på topp 3 i hele England når det gjelder mål per antall minutter spilt denne sesonge. Han fortjener mer spilletid, men det er trenerens valg. Conor er derimot ikke typen som sutrer. Han jobber hele tiden hardt. 

– På treningene er han en spiller det er utrolig vanskelig å få ballen fra. Han er i tillegg veldig aggressiv og kjapp. Han kan nå veldig langt, sier Nilsen om kompisen Conor Chaplin.

Når det gjelder egne mål, har Snorre Strand Nilsen allerede sagt litt om hva han håper på i nær framtid.

– På lengre sikt er målet å spille på høyest mulig nivå. Fokuset mitt er på å jobbe godt og så får jeg ta ting som det kommer, avslutter den sympatiske nordmannen som alltid stiller opp for oss i Venner av Portsmouth.