Sikter seg inn mot høyrebacken

Etter å ha oppnådd målsettingen om profesjonell kontrakt med Pompey, jobber Snorre Strand Nilsen nå for å få sin debut for førstelaget denne sesongen.

Da vi snakket med nordmannen Snorre Strand Nilsen før 2014/15-sesongen, var han klar på at målet for sesongen var å få profesjonell kontrakt. I vår skrev han i likhet med Brandon Haunstrup og Chad Field under på sin første proffkontrakt – en ettårskontrakt.

– Det var utrolig deilig. Det var proffkontrakt jeg hadde jobbet for å få i mine to år på juniorlaget og det gjorde veldig godt å få den kontrakten. Jeg fikk noen hint underveis om at det gikk mot proffkontrakt, men det var først i slutten på april at jeg fikk bekreftet at jeg ville få proffkontrakt, forteller 1997-modellen.

 

Tok Conor Chaplin med på ferie til Norge

Han hadde da sett bestekameraten Conor Chaplin bli belønnet med proffkontrakt i løpet av sesongen. Spissen Chaplin debuterte også for førstelaget, fikk etter hvert flere innhopp og scoret også sitt første mål for Pompeys førstelag i vår.

– Conor har vært i Pompey siden han var 8-9 år og vi ble godt kjent da vi spilte sammen på juniorlaget. Etter forrige sesong ble han med meg på ferie til Norge. Der fikk han oppleve blant annet 17. mai (Norges nasjonaldag, journ. anm.).

– Conor har nå hatt en veldig god preseason og det er fullt mulig at han får mye spilletid på førstelaget nå framover, kommenterer Snorre Strand Nilsen.

 

Høyreback på førstelaget

Nordmannen er også selv godt fornøyd med sesongoppkjøringen. Han har trent med førstelaget i hele sommer og han har fått spilletid i mange av kampene.

– Det har vært veldig hard trening i sommer, men det har gått bra. Jeg har også fått gode tilbakemeldinger fra Paul (Cook), Leam (Richardson) og Ian (Foster), kommenterer 18-åringen. (assistentmanager Leam Richardson t.v. og manager Paul Cook på bildet)

Han er opprinnelig midtbanespiller, men ble forrige sesong omskolert til midtstopper. Det var som stopper han spilte for akademiet forrige sesong, noe som altså endte med proffkontrakt. Pompeys nye manager, Paul Cook, vil derimot bruke Snorre Strand Nilsen som høyreback.

– Det er stort sett høyreback jeg har spilt i sommer, og jeg forstår det er som høyreback han ser meg. Ben (Davies) er førstevalget der på førstelaget nå, og jeg vet ikke om det blir hentet inn flere backer, men det er den plassen jeg sikter meg inn på. 

– Målet mitt for sesongen er å fortsatt utvikle meg som fotballspiller, få spille for førstelaget og få ny kontrakt ved sesongslutt, kommenterer Strand Nilsen.

 

Utlånt til Bognor Regis Town

Pompey har hatt tradisjon for å slippe til unggutter i ligacupkamper, men når Pompey møter Derby County i 1. runde av ligacupen onsdag (TV-sendt) blir det garantert uten Snorre Strand Nilsen. Sammen med Chad Field er han lånt ut til Bognor Regis Town, utenfor ligasystemet. Der var Strand Nilsen på lån også forrige sesong.

– Vi har gått på et såkalt juniorlån. Det vil si at Pompey kan kalle oss tilbake når som helst etter 28 dager. Det blir altså minst ca. en måned.

– Jeg trivdes godt i Bognor i fjor og de holder et ganske bra nivå. Det er en veldig fysisk liga, og det er også derfor vi sendes på lån der. Det er en del av utviklingen vår at vi skal spille mot menn, forteller nordmannen.

Han håper selvsagt på avansement for Pompey i det som er av cuper denne sesongen, ligacup, FA-cup og JPT.

– Det vil være bra for meg. Jo flere kamper, jo større sjanser for spilletid, samtykker Strand Nilsen.

 

Trener fortsatt med Pompeys førstelag

Selv om han nå er på utlån i Bognor Regis Town, fortsetter han å bo i Portsmouth og å trene med Pompey.

– Jeg trener med Pompeys førstelag fortsatt. Det er kun kamper jeg spiller for Bognor Regis Town. Det er veldig bra for min utvikling å få trene med så gode spillere som det er på førstelaget til Pompey nå. Paul Cook har hatt veldig god innflytelse på guttene og det er mye sterke spillere nå. 

– Det er mange som har imponert. Doyle og Roberts er erfarne spillere som har gjort det bra tidligere i karrieren. Bennett og Stevens er unge og gode spillere. I tillegg har du Conor (Chaplin) som er en typisk målscorer, og Tubbs er også god. Nigel (Atangana) har også imponert i sommer. Han har hatt en veldig god oppkjøring, oppsummerer Snorre Strand Nilsen.