Velkjent supporter får pris

Paul Banks er en Portsmouth-supporter flere av oss har hatt gleden av å møte. Nå har han fått en velfortjent pris.


NYHETER: Helt siden 1984 har Paul Banks (61) organisert borteturer for Pompey-fans. For sin innsats for lokalsamfunnet gjennom 40 år har Banks – oftest kalt Banksy – nå mottatt en pris av Portsmouth by.

Portsmouth FC skriver på sin nettside at for Banks var ingen kamp for liten, ingen kamp for stor. Han har organisert turer med minibuss til treningskamper eller gruppespillskamper i EFL Trophy, men han har også organisert ti busser som har kjørt samlet til Wembley.

I sin hyllest til Bansky skriver Pompey videre at han har behandlet alle ombord i hans busser som en del av hans utvidede familie. Han har vært en god hjelp og støtte både for de som har gått gjennom vanskelige tider personlig og de som har slitt økonomisk, slik at de har kunnet ta del i turer for å se Pompey borte.

Banksys busser skal være populære over hele England. Pubene står glade klare til å ta imot Banks og hans tilreisdende supportere når vil ha mat og drikke på veien.

Banks startet sin organisering som et individuelt initiativ, men etter hvert ble han såkalt «travel officer» for den offisielle supporterklubben.

Undertegnede har selv hatt gleden av å møte Banksy ved flere anledninger. Første gangen var i Norge sommeren 1997 da Portsmouth var i Kvinnherad på Vestlandet på sin treningsleir. Siste gang var høsten 2023 da vi på vei til Fratton Park for å se Pompey-Peterborough ble med Jake Payne på et spontanbesøk innom Bansky og hans familie. Vi gikk inn døra hans og der var vi plutselig i en skikkelig Pompey-pub med fotballkamp på TV, enormt med Pompey-effekter på alle vegger og tak, mange hyggelige Pompey-supportere på plass og servering av både mat og øl. Se bilder under:

 

Paul Banks sine kommentarer

«I dedicate this award to my wife Sarah and daughter Kirstie, also nominated for the civic award for their tireless efforts, selflessness and dedication to Portsmouth Football Club and the community by taking bookings and keeping the website going.

I, of course, also have to thank all my regular customers. I won’t lie – there have been some difficult times, but we have all kept going. We have a sign in our house which says ‘this family stops for the football season’ and we can all vouch that is definitely true.

I and many others have been lucky enough to be able to travel the world to watch Pompey in pre-season and European competition. Some are sadly no longer with us, but they will always remain in our hearts.”