Når er de 15 skadde spillerne klare igjen?

Pompey har en rekordlang skadeliste, men fortsetter å imponere på banen. Her er status på de 15 skadde spillerne i førstelagstroppen.


NYHETER: Det er nesten utrolig at John Mousinhos Pompey har klart å holde stand på topp av tabellen uke etter uke. Det har vært en sesong preget av ekstremt mange skader på sentrale spillere.

Likevel styrer Pompey nå mot en retur til Championship, etter hele tolv år utenfor de to øverste divisjonen.

Pompey skulle spilt hjemme mot Barnsley, som er et av lagene på play-off, kommende lørdag, men den er nå utsatt til midten av april på grunn av at flere spillere er tatt ut til landslagsoppdrag. Det betyr at neste kamp er først langfredag, 29. mars, borte mot Wycombe. Forhåpentligvis er flere spillere disponible da, for status nå er at Pompey har hele 15 førstelagsspillere på skade-/sykdomslisten.

SE OGSÅ: Spillerstallen

 

Status

Angrepsspilleren Callum Lang ble hentet fra Wigan i januar og imponerte i sine første uker. 9. mars ble han skadet og han har gått glipp av de to kampene etter det grunnet en ankelskade. Med neste kamp først 29, mars, er det ventet at han er spilleklar til Wycombe-kampen.

Unggutten Josh Dockerill har imponert John Mousinho, men i en treningskamp før sesongstart pådro han seg en alvorlig kneskade. Den har holdt ham ute hele sesongen, og han blir ikke å se på banen igjen før neste sesong.

Den innleide midtbanespilleren fra Chelsea, Tino Anjorin, pådro seg en hamstringskade mot Chesterfield i FA-cupens 1. runde i november. Det var ventet at han var ute rundt åtte uker, men han har fortsatt ikke vært å se på banen etter den kampen. Nå rapporteres det at han kan være aktuell for Wycombe-kampen.

Høyrebacken Joe Rafferty har vært stødigheten selv denne sesongen, men mot Peterborough på lørdag var han overraskende nok ikke med. Årsaken var sykdom. Han sto oppført i troppen likevel, men var ikke regnet som spilleklar. Med nesten to uker til neste kamp, er han trolig høyaktuell for en retur til startelleveren mot Wycombe.

Midtbanespiller Tom Lowery var skadet store deler av sesongen, men returnerte til laget i vinter. Mot Cambridge i februar ble han skadet igjen. Det rapporteres at han gjør god framgang. Om han ikke blir klar til Wycombe-kampen, er han trolig aktuell til de kampene som følger like etter.

Midtstopper Tom McIntyre ble hentet fra Reading i januar ettersom det var tynt i rekkene hos Pompey. I sin debut mot Northampton 3. februar, ble han både skadet og utvist i det som så ut som en ren takling. Det røde kortet ble senere fjernet etter at Pompey protesterte, men det hjalp ikke McIntyre at han slapp å sone karantene. Ankelskaden han pådro seg var alvorlig nok til at resten av sesongen er ødelagt. Går fortsatt på krykker og er ikke ventet tilbake på trening før i sommer.

Den innleide midtbanespilleren fra Manchester City, Alex Robertson, var en av årets Pompey-spillere fram til han fikk en hamstringskade i starten på januar. Det ble siden operasjon og han blir ikke å se mer på banen denne sesongen. Er formelt fortsatt på lån i Pompey, men med mindre Pompey får overtalt City til et nytt utlån har han spilt sin siste kamp for Pompey.

Terry Devlin kom i sommer og fikk gradvis mer og mer spilletid fram til han skadet skulderen i kampen mot Oxford i slutten av januar. Måtte operere og er ute resten av sesongen. Ventet tilbake på trening i sommer.

Den offensive kantspilleren Paddy Lane har vært en av årets spillere i Pompey, men måtte stå over mot Peterborough på lørdag. Formen var såpass dårlig at han ble igjen i Portsmouth mens lagkameratene reiste nordover. Reiser etter planen på landslagsoppdrag denne uka.

Den walisiske landslagsspilleren Joe Morrell ble i likhet med Terry Devlin skadet mot Oxford i slutten av januar. For Morrell var det en kneskade som krevde operasjon. Morrell er fortsatt på krykker og vil ikke komme på banen mer denne sesongen. Er ventet å kunne stille for fullt på trening i sommer.

Midtbanespilleren Ben Stevenson har ikke spilt mye denne sesongen, men hadde trolig fått mye spilletid i vinter om han hadde vært spilleklar. Dessverre har også Stevenson slitt med skade. Pådro seg en kneskade på trening i starten på januar. Er ventet å bli spilleklar til kampene i påsken.

Kantspilleren Anthony Scully kom i sommer, og det var knyttet forventninger til hva vingen med Championship-erfaring ville bidra med. Dessverre har han bidratt minimalt. Han har ikke levert på banen når han har fått spilletid, og han har i tillegg slitt med skader. Ankelskaden hans skal nå være leget og han er ventet på trening igjen i løpet av denne uka.

Midtstopper Regan Poole var fantastisk de første månedene av sesongen, men i cupkampen mot Chesterfield i november var det ikke bare Tino Anjorin som pådro seg en alvorlig skade. Poole ødela kneet sitt og resten av sesongen røk. Er ikke ventet på trening igjen før i sommer.

Anvendelige Connor Ogilvie, som har spilt mest venstreback denne sesongen, har ikke vært med å tape en fotballkamp siden mars 2023. Han har spilt mange kamper dette året, men alle Pompeys tap har kommet i kamper Ogilvie har stått over. Nå er dessverre Ogilvie ute igjen, og det har han vært siden kampen mot Oxford i starten på mars. Ogilvie pådro seg en kneskade i den kampen og prognosen var fire uker ute. Blir trolig spilleklar til de fleste kampene i april.

Christian Saydee fikk en sjelden sjanse fra start mot Peterborough, men måtte av banen med skade allerede i 1. omgang. Han ble erstattet av Kusini Yengi, som endte opp med å bli matchvinner, og det var etter kampen usikkert hvor lenge han er ute. I dag forteller The News at Saydees hamstringskade ikke var så alvorlig. Han er ventet å være med mot Wycombe langfredag.

Tino Anjorin er en av 14 spillere på skadelisten.