2023-24: Peterborough – Portsmouth 0-1

Yengi sørget for 3 uhyre viktige poeng!

Det ble som ventet en tøff match mellom to av divisjonens desidert beste lag, og i første omgang kunne det gått begge veier i en fartsfylt første del av kampen. John Mousinho gjorde 3 bytter på laget som slo Burton for få dager siden. Colby Bishop fikk sjansen på topp på bekostning av Kusini Yengi, kanskje litt overraskende for mange. Dessuten ble det to nye sidebacker som fikk starte: Zak Swanson for første gang på lenge, mens Jack Sparkes også var tilbake i laget.

Det ble en sjanserik førsteomgang med høyt tempo. Det var tett og intenst og mye godt spill. 0-0 til pause var forsåvidt helt ok, selv om hjemmelaget nok hadde de største sjansene. Utover i andre omgang begynte nok flere enn meg å tenke at uavgjort tross alt ikke er et dårlig resultat. Men Pompey var ikke fornøyd, og en kontring i det 77 minutt sendte de drøyt 4000 tilreisende bortesupporterne til himmels. Gavin Whyte gjorde en meget godt jobb med å holde på ballen under hardt press og fikk spilt gjennom til Yengi. Han gikk rett på mål og dundret inn sitt 11. for sesongen.

 

Sesongens viktigste seier?

Det er nesten umulig å overvurdere betydningen av de 3 poengene. Peterborough kunne med seier krype helt opp i ryggen på oss, men nå er de 12 poeng bak, riktignok med en kamp tilgode. Der ligger de side om side med Barnsley, som også har en kamp tilgode, men som bare greide uavgjort hjemme mot Cheltenham. I den andre toppkampen ble det 1-0 seier til Derby over Bolton, noe som var helt ok for oss. De to lagene er nå henholdsvis 5 og 9 poeng bak Pompey, med like mange kamper spilt. Portsmouth har med andre ord begge hendene på spakene som styrer opprykkstoget, mens Derby ser ut til å være den største konkurrenten i kampen om å vinne ligaen. Det er for tidlig å sprette champagnen, men det det er nok lurt å legge den på kjøl.

 

Kamprapport fra de offisielle sidene

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2024/march/match-report-for-peterborough-united-vs-portsmouth-on-16-mar-24/

 

Portsmouth manager John Mousinho

“It was a superb result. At this stage of the season that’s what it’s all about, but I thought it was a great performance as well.»

“We had a couple of things to adjust at half-time against a really good Peterborough side – if you get the slightest thing wrong they can punish you.»

“You need to get the press just right and land on those second balls otherwise they will really get at you.»

“Gav came on and was excellent – we rightly expect a lot from him and so we know that’s what he can produce.»

“We broke from deep and Kas got at his man and then put the ball in the net, so I’m thrilled for him. It wasn’t an easy decision to leave him out of the starting line-up.»

“There was pure relief at the final whistle and it was a special day because that’s probably the best away atmosphere I’ve experienced.”

 

Se hele intervjuet med John Mousinho her:

 

League One, London Road, 16. mars 2024

Peterborough – Portsmouth 0-1 (0-0)

77. min 0-1 Yengi

Pompey (4-2-3-1): Norris; Swanson, Raggett, Shaughnessy, Sparkes; Moxon, Pack (K); Kamara, Saydee (Yengi 32), Peart-Harris (Whyte 61); Bishop

Ubenyttede reserver: Macey, Rafferty, Towler, Evans, Martin

Gule kort: Sparkes, Pack

Røde kort: ingen

Tilskuere: 12,744 (4,019 Pompeysupportere!)

 

Postmatch intervju med matchvinner Kusini Yengi

 

Høydepunkter fra kampen

 

Det kan være verdt å få med seg denne også. For en dag de må ha hatt, de tilreisende supporterne!

 

Marlon Pack. Kaptein på en opprykksskute?
All grunn til å juble