– Det var nok urettferdig

John Mousinho innrømmer at det nok var urettferdig å vrake Sean Raggett før Northampton-kampen. Lørdag er 30-åringen trolig tilbake i startelleveren når Pompey møter Carlisle borte.


NYHETER: Sean Raggett er inne i sin femte sesong som Pompey-spiller, og den store midstopperen har vært jevnt over god for oss disse årene. Han har riktignok hatt sine dårlige perioder hvor han i flere kamper har vært skyld i både baklengsmål og straffespark, men han har også vært målfarlig i den rette enden av banen og han ble kåret til årets spiller i Pompey i 2021/22.

Denne sesongen startet Raggett ute av laget. Nykommerne Regan Poole og Conor Shaughnessy etablerte seg tidlig som John Mourinhos foretrukne stopperduo. Da laget i tillegg presterte bra og Pompey tok teten i League One, var det ingen grunn til å gjøre noe med stopperparet.

Borte mot Chesterfield i 1. runde av FA-cupen ble så Poole skadet. Regan Poole var fram til det kanskje årets spiller i Pompey så langt, men nå viste nærmere undersøkelser at han var ute resten av sesongen.

Sean Raggett kom inn på laget i hans sted og har sammen med Shaughnessy gjort sine saker bra. Faktisk står Raggett med 29 kamper for Pompey totalt sett denne sesongen så langt. Før kampen mot Northampton lørdag hadde Raggett startet i 15 kamper på rad for Pompey.

SE OGSÅ: Sean Raggetts spillerprofil

 

– Kan se an kamp for kamp i større grad

Mot Northampton lørdag valgte John Mousinho å gjøre hele fire endringer på laget som møtte Oxford fire dager tidligere. Én av endringene var at Raggett ble erstattet i midtforsvaret av nykommer Tom McIntyre.

Raggett hadde ikke imponert borte mot Oxford fire dager tidligere. Kampen endte 2-2 og ved begge Oxfords scoringer var Raggett på halvdistanse og lot Oxford-spillere få skyte fra rundt 20 meter.

Mousinho nevner ikke den svake kampen mot Oxford som årsak til at McIntyre overtok Raggetts plass.

– At Tom kom inn mot Northampton var en endring som passet oss i den kampen. Jeg var ikke sikker på at han var klar til å starte, men han ga oss en friskhet i måten vi ønsket å angripe den kampen på. I de 54 minuttene før han ble utvist, klarte også Tom seg veldig godt.

– Sean har vært veldig god etter at Regan ble skadet, og når det gjelder midtstoppere ønsker jeg i utgangspunktet ikke å endre så mye i hvem som danner stopperpar. Men vi har en bredde i stallen nå som gjør at vi kan se an kamp for kamp i større grad. 

– Mot Northampton valgte vi for eksempel å starte med Abu (Kamara) på benken, ettersom han virket noe sliten. Vi har en del muligheter til å endre blant spillerne i alle posisjoner nå. 

– Da jeg snakket med Sean på fredag var en av mine meldinger til han at han kommer til å bli skuffet og at jeg ønsket at han skulle bli skuffet, men i fotball forandrer ting seg fort. Vi så det igjen på lørdag da Tom ble utvist og vi fikk bruk for Sean. Han kunne tenkt at det var urettferdig at han ble satt på benken og det var nok også urettferdig. Men han kom inn og gjorde en veldig god jobb for oss.

– Sean er midtstopper på et lag som ligger på 1. plass, han har vært med på å holde nullen i mange kamper, han har scoret tre mål selv og det er og har vært mye konkurranse om plassene, sier Mourinho til lokalavisa The News.

Tom McIntyre får trolig tre kampers karantene for sitt røde kort mot Northampton. Sean Raggett er i tilfelle favoritt til å ta plassen sin tilbake. Det ryktes tirsdag kveld at McIntyre også fikk en så kraftig smell i duellen han ble utvist for at han kan være ute resten av sesongen med skade. Dette er ikke bekreftet.