2023-24: Portsmouth – AFC Wimbledon (EFL Trophy) 2-5

Reservene grep ikke sjansen. Pompey er utslått av alle cupene.

AFC Wimbledon gikk fullt fortjent videre til neste runde i det som var Pompey sin siste mulighet for et aldri så lite cupeventyr. Det var en gylden mulighet for benkesliterne, for John Mousinho hadde byttet ut hele 9 spillere fra helgens startoppstilling. Det er synd å si at noen av dem grep sjansen, og her er et kort resyme av det hele:

Elendigheten begynte allerede etter drøyt 10 minutter. Terry Devlin ga bort ballen og ble fraløpt før han måtte se reservekeeper Ryan Schofield slippe inn et enkelt skudd fra gjestenes Aron Sasu. 10 minutter senere: nesten Da capo bortsett fra at Devlin var på offensiv banehalvdel da han mistet ballen. The Dons kontret og Josh Davison satte inn 2-0 mellom beina på Schofield. 3-0 kom etter en corner hvor Alex Pearce fikk sto alene på bakre stolpe og sette ballen enkelt i mål.

Kusini Yengi var på rett plass og headet inn reduseringen like før pause, og nå forventet de fleste å få se et Pompeylag som gikk for seier i andre omgang. I stedet startet det på verst tenkelig vis. Harry Pell satte inn en markkryper av et frispark. Noen av Pompeyspillerne i muren hoppet over ballen, uten at det lå en person bak slik vi er blitt vant til å se. Devlin fikk gjøre noe positivt også denne kvelden, da han vant ballen inne i 16meteren og la en fin pasning til Gavin Whyte som skapte litt spenning igjen med redusering til 2-4 i det 58. minutt. Spenningen varte ikke lenge for bortelagets toppscorer Al-Hamadi, som var kommet innpå, kunne enkelt punktere kampen like før full tid.

Hva kan vi ta med oss?

Beklageligvis ikke så mye. Scoringer av Yengi og Whyte er noe disse to vil ta med seg, men kampen demonstrerte at det er et litt for stort gap mellom de 11 beste og dem som er lenger bak i køen. Det defensive sto fullstendig til stryk, og det er godt at ikke den samme bakre fireren – og reservekeeper – skal prøve å holde nullen i neste ligakamp som er hjemme mot Fleetwood til helgen.

Anthony Scully fikk sine første minutter på førstelaget etter et langt skadeopphold, ham vil vi forhåpentligvis få glede av når han kommer i kampform. Dessuten må vi gi skryt til AFC Wimbledon som gikk respektløst til verks og som tidvis herjet med et hullete forsvar. Det er en klubb som har vært gjennom mye og vi ønsker dem lykke til videre i turneringen.

Kamprapporten fra de offisielle sidene finner du her

Bristol Street Motors Trophy, Fratton Park, 19. desember 2023:

Portsmouth – AFC Wimbledon 2-5 (1-3)

11.min 0-1 Sasu

22.min 0-2 Davison

28.min 0-3 Pearce

43.min 1-3 Yengi

48.min 1-4 Pell

58.min 2-4 Whyte

89.min 2-5 Al-Hamadi

Pompey:(4-2-3-1): Schofield; Swanson (Jewitt-White 68), Rafferty (c) (Bishop 79), Towler, Hume; Devlin, Stevenson; Whyte, Saydee, Martin (Mottoh 79); Yengi (Scully 46)

På benken: Norris, Sparkes, Kamara

Gult kort: Rafferty, Hume, Towler

Tilskuere: 7,922 (186 bortefans)

Portsmouth manager John Mousinho

“There was plenty that went wrong for us and we gave the ball away for the first two goals. Then the third came from a set-piece and we just weren’t at it at all – we didn’t react well enough to going behind.»

“There was a good spell from us after getting back to 4-2, but that aside, it certainly wasn’t a pleasing display.»

“I thought prior to the game – and I still think now – that we had the squad capable of being able to compete.”