2023-24: Opptakt Portsmouth-AFC Winbledon (EFL Trophy)

Ny kamp i EFL Trophy. Skal reservene få muligheten til å skinne?


Det er ingen tvil om hva som er viktig denne sesongen: det handler om opprykk, helst direkte. Pompey er ute av både liga-og FA-cup, men er fortsatt med i EFL Trophy, eller Bristol Street Motors Trophy som den visstnok heter offisielt. Nå er det andre runde som gjelder, og vi skal møte gamle kjenninger fra AFC Wimbledon. Kampen betyr nok enda mer for gjestene enn for oss, men det er en god anledning for John Mousinho til å gi spilletid til dem som har fått få minutter i ligaen. Det gjelder ikke minst spillere som er på vei tilbake fra skade. Resultatet betyr noe, men denne minst attraktive turneringen har nok ikke veldig høy prioritet for Portsmouth.

 

AFC Wimbledon så langt i år

Historien er godt kjent for de fleste, den har vi også skrevet om tidligere. Klubben er nå tilbake på Plough Lane, riktignok et par lange utspark fra det anlegget de spilte på frem til 1991. Laget rykket ned til League Two i 2022 og hadde en tung sesong i fjor. Nå er skuten imidlertid på rett kjøl igjen, og manager Johnnie Jackson har styrt The Dons til en 7. plass på tabellen så langt. De har også bitt fra seg i cupene, og gått lenger enn Pompey i både FA – og ligacup. The Dons får møte Ipswich i 3. runde av FA-cupen like over nyttår. I ligacupen slo de ut Coventry før det naturlig nok ble tap og exit da de møtte Chelsea i 2. runde.

The Dons gikk videre som gruppetoer i denne turneringen, i pulje med Wycombe, Stevenage og Crystal Palace U21. Det ble tap mot puljevinner Wycombe, seier mot ungguttene til Palace mens nøkkelkampen mot Stevenage endte uavgjort. Her vant imidlertid Johnnie Jackson sine menn straffekonken og gikk dermed videre fra gruppen.

Det er ikke så mange kjente spillere på dagens AFC, men vi bør absolutt ha et øye på deres unge irakiske landslagsspiss Ali Al-Hamadi som står med hele 23 mål på sine 43 kamper for klubben etter overgangen fra Wycombe i januar 2023. Det kan ellers bli et gjensyn med Lee Brown, venstrebacken som jo forlot oss i 2022. The Dons har dessuten hentet inn vår tidligere reservekeeper Alex Bass på lån ut sesongen.

 

Skadesituasjonen hos oss

Colby Bishop fikk noen minutter som innbytter mot Shrewsbury i helgen, og dersom han ikke fikk noen negativ reaksjon er det grunn til å tro at han vil kunne spille litt mer denne kampen. Det er også positive nyheter rundt Anthony Scully og Tom Lowery er tilbake i trening og antagelig vil være med i kamptroppen for første gang på lenge. Begge måtte operere sine meniskskader og har ikke fått bidra som håpet til nå i sesongen. Vi må fortsatt klare oss uten kvartetten Tino Anjorin, Josh Dockerill, Connor Ogilvie og Regan Poole på grunn av skader. Dessuten er Sean Raggett ute med karantene.

 

Portsmouth manager John Mousinho:

“If you look at the early games of this competition, then it’s given us a chance to make a lot of changes to the side. That’s because we want to give some of the lads a chance to shine and you can’t replicate match fitness any other way. So these are really important games for us in making sure that everyone in our squad is ready to play.»

“If we can progress then it’s an extra game for us in January and again that’s going to be important for the squad.”

“They’re in good form themselves and dominated in their draw with Salford at the weekend – it’s no surprise to see them doing well. They beat us in pre-season and I’m sure they will also make changes because of the busy schedule, but we know they’ll be really competitive.”

Les hele intervjuet med Mousinho her:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2023/december/mousinho-a-chance-to-shine/

Kan vi få flere slike jubelscrener på Wembley?