Mange på flyttefot

Nathan Thompson er en av flere tidligere Pompey-spillere som har skiftet klubb i sommer. Her er en oversikt over hva som har skjedd så langt etter sesongavslutningen.


NYHETER: I tillegg til de tidligere Pompey-spillerne vi tar for oss i denne artikkelen, er det verdt å merke seg at Mason Mount (24) har gått fra Chelsea til Manchester United i sommer for rundt 55 millioner pund. Mount er som kjent fra Portsmouth og er Portsmouth-supporter. Han er jevnlig å se på Fratton Park. Mount spilte aldri for Pompey ettersom han ble fanget opp av Chelsea i svært tidlig alder, men Mount har aldri lagt skjul på at Pompey er hans lag og mange Pompey-supportere følger ham derfor med interesse.

Kanskje kan vi håpe på at Mason Mount en gang vil avslutte karrieren sin i Pompey. Det vil tiden vise.

En tidligere Pompey-spiller mange håpet på i sommer var venstreback Enda Stevens (32), men han var ikke klar for å gå ned i League One. Stevens var svært god for Pompey da vi vant League Two, men ble ikke med i League One den påfølgende sesongen. I stedet skrev han under for Sheffield United og opplevde opprykk til Premier League, en god sesong der og mange kamper i Championship. Nå gikk kontrakten med Sheffield United ut og Stevens blir ikke med klubben opp i Premier League denne gangen. Han har i stedet valgt å signere en ettårskontrakt med Stoke, som også spiller i Championship. Stevens spilte over 200 kamper for Sheffield United og har fått 25 A-landskamper for Irland.

SE OGSÅ: Enda Stevens’ spillerprofil

 

Fire tidligere Pompey-spillere til Stevenage

Venstreback Dan Butler (29) gikk gradene i Pompey og spilte over 50 førstelagskamper før Paul Cook ble manager og bestemte seg for å ikke satse på den lokale backen. Han gikk i stedet til Newport hvor han ble årets spiller to ganger. Ferden gikk i 2019 videre til Peterborough hvor han har spilt over 130 kamper i løpet av fire sesonger. Nå i juli signerte Butler for Stevenage etter at de ble enige med Peterborough om en overgang. Butler skal dermed spille for Stevenage mot Pompey i League One kommende sesong.

SE OGSÅ: Dan Butlers spillerprofil

 

Butler er på ingen måte den eneste tidligere Pompey-spilleren som skal spille for Stevenage kommende sesong. Det skal også Ben Thompson, Nathan Thompson og Louis Thompson! De to sistnevne er brødre.

Ben Thompson (27) var veldig god på utlån til Pompey i 2018/19-sesongen, men ble kalt tilbake til Millwall i 2019. Etter det har han vært spilleren en rekke supportere har ønsket seg tilbake i transfervindu etter transfervindu, men han har i stedet endt opp i Gillingham og Peterborough og spilt mot oss i League One.

Forrige sesong spilte han 33 kamper og scoret ett mål for Peterborough, men nå går turen til Stevenage også for ham. Overgangssummen er ikke offentliggjort.

SE OGSÅ: Ben Thompsons spillerprofil

 

I tillegg skal altså brødrene Nathan og Louis Thompson (28) spille for Stevenage kommende sesong. Louis ble som kjent frigjort av Pompey i sommer etter en sesong hvor skader ødela. Broren Nathan (32) har spilt i Peterborough siden 2019 og fått med seg både opprykk til Championship og nedrykk derfra. Totalt ble det 131 kamper (fire mål) i Peterborough-drakt på Nathan Thompson. Nå gikk kontrakten ut i sommer og høyreback Nathan har valgt å skrive under for Stevenage også han.

SE OGSÅ: Nathan Thompsons spillerprofil

SE OGSÅ: Louis Thompsons spillerprofil

 

Spillere du sikkert har glemt

Jordan Obita (29) spilte åtte kamper for Pompey på lån fra Reading i 2012. Han spilte mye Championship-fotball for Reading etter det, men gikk i 2020 til Oxford og i 2021 til Wycombe. Nå i juni signerte kantspilleren for skotske Hibernian.

SE OGSÅ: Jordan Obitas spillerprofil

Bryn Morris (27) var i Pompey fra 2019 til 2021, men var mye skadet og imponerte ikke da han spilte. Han var en midtbanespiller som ble sett på som et stort talent da han var kaptein på u-landslagene til England fra U16 og opp til U20. I Pompey huskes han best for å plutselig ha fått plassen til kapteinTom Naylor i semifinalene mot Oxford i play-off 2020. Morris imponerte ikke da heller og Pompey røk ut.

Nå har Morris spilt for Grimsby i League Two forrige sesong. Han spilte over 40 kamper for klubben, men ble frigitt i sommer likevel. Nå har han signert for divisjonskollega Newport County.

SE OGSÅ: Bryn Morris sin spillerprofil

Matty Kennedy (28) spilte 33 kamper og scoret tre mål for Pompey i 2017/18-sesongen. Vingen var da på utlån fra Cardiff. Han ble frigitt av Cardiff den sommeren, men Pompey var ikke med i kampen om hans signatur. Han gikk i stedet til St. Johnston i Skottland, fortsatte karrieren i Aberdeen og nå i juni signerte han for sin tredje skotske klubb: Kilmarnock.

SE OGSÅ: Matty Kennedys spillerprofil

 

Mange ville ha ham tilbake

Keeperen Craig MacGillivray (30) spilte samtlige minutter av samtlige seriekamper for Pompey i 2020/21 og ble kåret til årets spiller. Kontrakten hans gikk ut og Pompey hadde opsjon på forlengelse, men ettersom det innebar høyere lønn valgte Pompey å ikke fornye med keeperen. Han skrev i stedet under for Charlton. Der spilte han fram til januar 2023 da han gikk til divisjonskollega Burton.

Nå er MacGillivray ferdig i Burton og da han var tilgjengelig ved sesongslutt, var det flere Pompey-fans som uttalte på nett at de håpet han ville returnere til Fratton Park. Det gjør han ikke. 30-åringen har i stedet skrevet under for League Two-klubben MK Dons.

SE OGSÅ: Craig MacGillivrays spillerprofil 

Fikk ikke bli med til Premier League

Sonny Bradley (31) spilte 19 seriekamper i Championship for Luton Town forrige sesong. Han var dermed med på å rykke opp til Premier League, men midtstopperen får ikke bli med til Premier League. Den ferske Premier League-klubben har frigitt Bradley etter 175 kamper for klubben, og 31-åringen har nå skrevet under på en toårskontrakt med League One-klubben Derby.

Bradley spilte for Pompey i 2013/14-sesongen, men var ingen suksess. Har har etter det spilt for Crawley, Plymouth og Luton.

SE OGSÅ: Sonny Bradleys spillerprofil

Sonny Bradley får ikke være med Luton opp i Premier League. Han skal i stedet spille mot Pompey nok en sesong – nå i Derby-drakt.