Nathan Thompson

Nathan Michael Thompson

Fødselsdato: 9. november 1990

Fødested: Chester, England

Høyde: 1,71 m

Posisjon på banen: Forsvarsspiller

Debut for Pompey: 3/9-17 hjemme mot Rotherham i League One (0-1).

Overgangssum til Pompey (antatt): Gratis

Pompey: 78 kamper (1 mål), 2017-19

Landskamper: 1 C-landskamp for England.

Tidligere klubber: Swindon Town (-2017)

Trivia:

– Bror til Louis Thompson som spiller for Norwich City

– Gikk gradene i Swindon og fikk proffkontrakt i april 2009. Selv før han hadde skrevet under på sin første proffkontrakt, var det interesse fra Premier League-klubber som Arsenal, Tottenham, Everton og Newcastle United. Spilte totalt 187 kamper (4 mål) for Swindon før han gikk til Pompey på free transfer da kontrakten hans gikk ut sommeren 2017.

– Årets spiller i Swindon både i 2012/13 og 2013/14

– Spilte 40 kamper for Pompey i sin første sesong. Thompson viste seg som en anvendelig spiller som gjorde det bra både på høyreback og på midtbanen.

– Også i sin andre sesong gjorde Thompson det meget godt. Han var udiskutabelt førstevalg på høyrebacken. Ved sesongslutt gikk hans kontrakt ut. Pompey ønsket å forlenge, men Thompson ønsket å se på mulighetene han har som Bosman-spiller. Pompey valgte etter hvert å ikke vente lenger på Thompson. De signerte da James Bolton som ny høyreback i midten på juni 2019.

Under en video fra finalen på Wembley i Checkatrade Trophy. Thompson scoret da Pompeys mål i ordinær tid i finalen som endte med seier til Pompey etter straffesparkkonkurranse.