Reisebrev sommeren 23: Besøkte Hermanns hotell på Island

Tok turen til familiehotellet til Hermann Hreidarsson.


REISEBREV: Bjarte Hope er blant de av våre medlemmer som oftest bidrar med reisebrev. Hver gang han er over i England for å se Pompey følger et reisebrev med bilder. Denne gangen har Bjarte med familie vært på ferie på Island. Pompey var ikke der, men Bjarte fant en mulighet til

LES OGSÅ: Reisebrev 22/23: Fikk endelig se Pompey igjen

 

Island

Når vi tidlig bestemte oss for at sommerens reisemål måtte bli Island, fikk jeg spørsmål om det var noe spesielt jeg ønsket å gjøre- eller se der. Det var det selvsagt.

Hermann Hreidarsson (tidligere Portsmouth-spiller, og æresmedlem i «Venner av Portsmouth» ) er jo fra Island, og jeg var klar over at han er involvert i drift av  familiehotellet, Stracta Hotel, som ligger i Hella.

I planleggingen av turen vår sjekket jeg muligheter for å overnatte på hotellet, men da vi bestemte oss for å leie en hytte for hele oppholdet, gikk den planen dessverre ikke. Da kikket jeg nærmere på andre muligheter, og så at hotellet tilbød buffetmiddag på kveldstid. Jeg fikk bestilt bord for 5 personer onsdag, 050723. (En kone, to døtre, en svigermor og meg).

I forkant av hotellbesøket hadde jeg et ørlite håp om å få treffe på Hermann Hreidarsson, men slik ble det ikke. I forlengelsen av en god og mettende middag, kunne en kelner fortelle meg at Hermann kun var innom hotellet 2-3 ganger i året. Det var stort sett faren hans som drev hotellet, men i perioder jobbet også søsteren til Hermann der. (Hun oppholdt seg for øvrig ellers mye i Norge.)

Tidligere samme dag hadde vi tatt ferjen over til Vestmannaeyjar, og tilbrakte tiden fram mot buffeten der. Det viste seg også å passe svært godt sammen med kveldens planer, da kelneren kunne opplyse om at Hermann Hreidarsson er oppvokst der, og at han stort sett bor der når han er på hjemlige trakter.

     

Stracta Hotel virket ellers å være et fint hotell, med mange spennende attraksjoner i nærheten. En ferjetur over til Vestmannaeyjar kan også anbefales!

Play UP, Hermann Hreidarsson!