Reisebrev 22/23: Fikk endelig se Pompey igjen

Bjarte Hope måtte denne gangen nøye seg med innvendig jubel da Pompey scoret.


REISEBREV: Vår medlem 28, Bjarte Hope, er blant dem med fleste reisebrev på pompey.no. Hope har i helgen vært i England for å se Pompeys bortekamp mot Ipswich – og han leverer igjen reisebrev. Vi gir ordet til Bjarte Hope:

Endelig tid for å oppleve Portsmouth-kamp igjen

Etter en lang koronapause var det endelig tid for å oppleve Portsmouth-kamp igjen!

Like før koronatiden var vi tre kamerater (Odd, Geir og Bjarte) som så Portsmouth slå Ipswich på Fratton park. Denne gang gledet vi oss til å se Ipswich-Portsmouth på Portman road.

Odd, som er ivrig Ipswichsupporter, og jeg, satte kurs fra Sola mot Gatwick fredag kveld. Sistemann, Geir, som nok heller ville vært i Fulham for å følge Newcastle, var allerede på plass ved Gatwick før oss. Han reiste fra Aalborg, og rakk å rigge «meal deal» -kvelds til togturen. Vi rakk dessverre ikke toget vi hadde planlagt å ta, siden det tok spesielt lang tid på å komme ut av flyet for Odd, som satt på rad 29.

Det ble en fin togtur, selv om vi var litt trøtte når vi ankom Ipswich 00.30 britisk tid. Turen gikk direkte til sengs ved Novotel, Ipswich.

Lørdagen startet med en mettende britisk frokost, før vi så oss om i Ipswich sentrum. Deretter gikk turen ned til stadionområdet, hvor vi også var innom supporterbutikken. Det ble lite handel for min del, men jeg fikk med meg dagens program, med Conor Chaplin på forsiden. I tillegg kjøpte jeg med meg en Ipswich-kopp som viser nr. 10, Chaplin, på baksiden. Det er lov å glede seg over Conor Chaplin, selv om han ikke spiller for Portsmouth lengre.

Etter et pubbesøk og en tur innom hotellet, var vi endelig klar for å komme oss på kamp! Odd hadde ordnet flotte billetter til oss, og jeg innså tidlig at det kunne by på utfordringer. Tradisjonen tro var jeg ikledd Portsmouthdrakt, men tok ingen sjanser og hadde den godt skjult under jakken. Det var kjekt å ha Portsmouthfansen vis a vis der vi satt, så det ble mye godlyd både før kampstart og underveis. Før kampstart klappet jeg både for Marcus Harness og Conor Chaplin, Ellers ble det innvendig jubel både ved navneopprop av Portsmouthspillere og ved feiring av kommende Portsmouth-mål.

Fin gest fra Chaplin

Kampen var kjekk og innholdsrik.  Det ble dessverre flere nedturer enn oppturer, noe som resulterte i 3-2 tap. Jeg depppet uansett ikke, for jeg hadde jo fått se Portsmouth live- og i godt selskap! Ipswich var nok også det beste laget, spesielt i 1.omgang, når også Harness og Chaplin var friske. Burns, på deres høyreside, var veldig god. Blant Portsmouthspillerne var Dale både frisk og teknisk, mens Koroma nok var den som skuffet mest i mine øyne. Når Chaplin ble byttet ut, la jeg merke til at han takket begge lag sine fans, noe jeg syntes var flott!

Søndagen ble det retur med tog til London, hvor Geir ga klar melding om at det MÅ bli Newcastlekamp neste tur! Det må det nok.

Det ble tidlig avreise for Geir, som skulle tilbake til Aalborg. Vi to andre brukte dagen i London, blant annet med fotballkamp på pub (Man.City – Man.Utd. 6-3) og middag. Deretter var det klart for tog, fly og sen ankomst på Sola.

Takk for turen! PUP!