2023-24: Europa FC – Portsmouth 0-1

Colby Bishop fortsetter å score mål. Pompey vant i solsteiken.


Portsmouth vant sin første treningskamp for sommeren, og manager John Mousinho fikk testet ut hele 21 spillere i løpet av 90 minutter under Spanias hete sol. Resultat betyr lite i slike kamper, men det er aldri en ulempe å få øvd seg på å vinne. Colby Bishop ble matchvinner med en straffescoring i første omgang, og selv om Europa FC hadde sine sjanser var det Pompey som var det beste laget.

En god del spillere fikk sine første offisielle minutter; Will Norris, Conor Shaughnessy, Jack Sparkes, Ben Stevenson, Anthony Scully, Terry Devlin og Christian Saydee. De sist ankomne – Gavin Whyte og Kusini Yengi – må vente enda litt før de regnes for å være kampklare. Harry Jewitt-White og Liam Vincent var de eneste som spilte begge omganger. Sistnevnte måtte komme inn for en skade Joe Rafferty tidlig i første omgang. Paddy Lane og Joe Morrell var opptatt med sine landslag.

 

Kamprapporten fra de offisielle sidene kan du lese her

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2023/july/pompey-1-europa-fc-0/

 

Hva kan vi ta med oss

Treningskamper tidlig i oppkjøringen handler i stor grad om å få flest mulig spillere nærmest mulig kampform. Det gir manageren anledning til å se de nye spillerne i aksjon, og de nye kan få begynne å danne relasjoner med de etablerte. Det gjelder både sportslig og sosialt. Det at Pompey kan stille med to ulike lag, som begge presterer rimelig bra, sier noe om bredden i stallen. I tillegg kommer snart Whyte og Yengi til å være i kampform. Paddy Lane og Joe Morrell er snart tilbake fra landslagsoppdrag. Utfordringen for Mousinho vil bli å finne frem til den beste elleveren, og holde alle reservene tilfredse. Men dette er jo et luksusproblem for en manager i League One.

 

Treningskamp Estadio Jose Burgos De Quintana, 6. juli 2023

Europa FC (Gibraltar) – Portsmouth 0-1 (0-0)

12.min. 0-1 Colby Bishop

Gult kort: Sean Raggett

Pompey 1.omgang: Norris; Rafferty (Vincent 13), Raggett, Shaughnessy, Sparkes; Jewitt-White, Stevenson, Lowery; Dockerill, Bishop, Scully (Hume 36)

Pompey i 2. omgang: Oluwayemi; Swanson, Mnoga, Towler, Ogilvie; Jewitt-White, Pack, Devlin; Vincent, Saydee, Hume

Tilskuere: ca 600 tilreisende Pompeyfans

Lagoppstillingen i andre omgang. Foto: The News