2023-24 Opptakt Europa FC – Portsmouth (pre-season)

«Nye Pompey» skal vise seg frem!


Portsmouth befinner seg på treningsleir i Spania og sommerens første skikkelige testkamp blir mot Europa FC fra Gibraltar. Kampen er flyttet fra et mindre anlegg til Estadio Jose Burgos De Quintana, rett og slett fordi det har vært en viss etterspørsel etter billetter. Det sier noe om de forventningene som er i ferd med å bygges opp etter sommerens mange nysigneringer. Det blir spennende å se hvor mange av nykommerne som får tillit fra start. Pompey har som kjent hentet inn nesten et helt lag. Det er derfor større konkurranse om plassene enn det har vært på lenge.

John Mousinho håper nok å få flest mulig av spillerne igang, så det er ikke umulig at han vil bytte mer eller mindre hele laget i pausen. Det er foreløpig ikke kommet særlig med signaler verken om startoppstilling, skadesituasjon eller lignende.

 

Litt om Europa FC

Laget, som har kallenavnet The Green Machine, har røtter nesten 100 år tilbake og ble stiftet allerede i 1925. Laget har vunnet ligaen i Gibraltar 8 ganger, senest i 2019/20. De har også vinnet Pepe Reyes cup i 2021, dette er den lokale supercupen hvor cup – og ligavinner fra året før møtes. The Green Machine har adskillig mer erfaring fra de europeiske cupene enn det Pompey kan vise til. De siste årene har laget spilt tilsammen 22 kamper i enten Europa League, Champions League eller Europa Conference League.  Det har stort sett vært snakk om kortvarige europeiske eventyr, og det har bare skjedd to ganger at Europa FC har gått videre til 2. kvalifiseringsrunde i en europeisk turnering. Begge gangene har det vært bråstopp mot svensk motstand; mot AIK i 2014 og Djurgården i 2021. I fjor ble det exit mot Vikingur fra Færøyene, og senere i sommer venter Dukagjini fra Kosovo i første kvalifiseringsrunde til årets Conference League.

Det er ikke mange kjente navn å finne i troppen, men kaptein Jayce Oliveiro er en mann som noen kan ha hørt om. 25-åringen – som kan spille både midtbane og venstreback – debuterte på landslaget som 17-åring og har allerede rukket 50 landskamper for Gibraltar.

 

Det er ingen prematch-analyse fra de offisielle sidene men du kan se intervju med manager John Mousinho her:

 

Kanskje får Yengi sin debut for Pompey?

 

Gavin Whyte
Anthony Scully