Tror det blir hard konkurranse om Macey

John Mousinho tror det blir vanskelig å hente keeper Matt Macey til Pompey på permanent basis i sommer.


NYHETER: Det var en del skepsis rundt signeringen av Matt Macey i januar. Den to meter høye keeperen kom på lån fra Championship-klubben Luton Town, og like etter at signeringen var klar ble det delt videoer som viste Macey-tabber. De som ytret seg i sosiale medier var stort sett veldig kritiske til signeringen.

Men Macey har levert og holdt nullen i ni av de 21 kampene han spilte for Pompey fra januar til sesongslutt.

Og spilleren mange Pompey-supportere var kritisk til å få inn på lån, er nå ønsket som permanent Pompey-keeper av mange.

SE OGSÅ: Matt Maceys spillerprofil

 

Ett år igjen av sin kontrakt

Macey har nå returnert til Luton, som skal spille play-off om opprykk til Premier League. Enten det blir opprykk eller ikke på Luton, så blir han neppe førstekeeper der neste sesong.

Macey har ett år igjen av sin kontrakt med Luton, og sannsynligvis vil Luton ha en overgangssum for 28-åringen. Pompeys hovedtrener John Mousinho er forberedt på at Macey vil koste penger, men tror det verken vil komme noen rask avgjørelse eller at Macey blir lett å få til Fratton Park til neste sesong.

– Ettersom Matt fortsatt har ett år igjen av sin kontrakt med Luton, må vi bare vente og se hva Luton tenker og ønsker. De er involvert i play-off, og derfor tror jeg ikke det vil skje noe der før tidligst slutten av mai. De har annet fokus nå, men vi vil holde dialogen med dem.

–  Matt har vært strålende for oss, han har holdt nullen i mange kamper og han har hatt en rekke flotte redninger. Jeg forstår det også slik at han er populær blant supporterne og har gjort det veldig bra. Ulempen med at han har gjort det så bra for oss, er at det nå helt sikkert er mange flere som er interesserte i å hente ham i sommer. 

– Jeg har snakket med Matt og han har elsket sin tid her hos oss. Uansett hva som skjer videre og hvor Matt spiller fotball neste sesong, tror jeg han har en lys framtid. Med sine 28 år er han fortsatt en ung keeper, kommenterer Mousinho til lokalavisa The News.