Fikk sin ligadebut

Det går lenge mellom hver gang en av våre egne akademispillere får sin debut i ligaen. I lørdagens kamp mot Peterborough debuterte Harry Jewitt-White.


NYHETER: I det 86. spilleminutt kom den unge midtbanespilleren inn for Ryan Tunnicliffe, og faktisk scoret Pompey minuttet etterpå. Dessverre ble det ikke flere mål i kampen, og dermed tapte Pompey 1-2 borte mot Peterborough i unge Jewitt-Whites ligadebut.

2004-modellen Harry Jewitt-White er en ekte Portsmouth-gutt som har gått gradene i akademiet. Han vokste også opp som Pompey-supporter og gårsdagen var derfor oppfyllelsen av en barndomsdrøm.

Han har tidligere spilt flere kamper for Pompey i EFL Trophy, men spilletiden i serien sitter langt lengre inn. Men med karantene på Joe Morrell og skader på spillere som Tom Lowery og Jay Mingi ble det 18-åringens sjanse i går.

 

Har to utlån bak seg

Dette var Jewitt-Whites sjette førstelagskamp for Pompey totalt. Han har også erfaring med førstelagsfotball gjennom utlån til Havant & Waterlooville forrige sesong og Gosport i høst.

Han skrev i april 2022 under på sin første profesjonelle kontrakt. Den går ut nå ved sesongslutt 2022/23.

SE OGSÅ: Harry Jewitt-Whites spillerprofil