2022-23 Optakt: Cheltenham – Portsmouth

Lad os få sæsonens første sejr i League One please


Lørdagens modstander er Cheltenham FC, som sidste sæson sluttede som nummer 15 i League One, bedre placering har klubben ikke haft siden 2003/04 sæsonen hvor de sluttede som nummer 14, om end wikipedia skriver at sidste sæson, er det højeste klubben er sluttet.

Sidste sæson var som oprykker efter at have vundet League Two, og med manager Michael Duff ved roret, så har det været en succes. 203 kampe stod han i spidsen for Cheltenham FC, og det med et pointsnit på 1,51 er det mere end godkendt.

Michael Duff bad dog om at blive løst fra sin kontrakt, da han søgte nye udfordringer, og er nu at finde hos Barnsley.

Cheltenham har spillet to kampe i League One i denne sæson, og de er begge tabt. Men det er i mod to af de hold der forventes at være med helt fremme, nemlig Peterborough, hvor de faktisk førte 2-0

Så for Cheltenham så er det store spørgsmål hvor står de henne, for tirsdag aften tabte de 0-7 hjemme mod Exeter i Carabao cuppen! Godt nok med et B-hold, men alligevel!

Manager

Ny manager er Wade Elliot, der har en karriere med 683 kampe på sit CV, blandt andet en enkelt sæson i Premier League!

Han har primært været involveret som træner med U21 og U23 hold, så Cheltenham er Wade Elliots første rigtige managerjob, og mon ikke han føler at der er et 0-7 nederlag på hjemmebane der skal vaskes bort!

Profiler

Alfie May er blevet 29 år, og angriberen på 176cm blev årets spiller sidste sæson. Alfie May startede karrieren i non league, og blev hentet til Doncaster i 2016. Fire sæsoner senere var det blevet til 92 kampe og blot 10 mål. Inden da lå han næsten med et målsnit på 1 per kamp i non league.

Cheltenham tog chancen med ham, og i sidste sæson lavede han 23 mål i 46 kampe, ja hvem drømmer ikke om en 20+ målscorer!

Partner i angrebet kan blive 23 årige Dan Nlundula, som er på lån fra en klub lidt længere nede af gaden. Han fik faktisk 12 kampe i Premier League i 2020/21 men har siden da været lånt ud, og sidste sæson var han at finde hos Cheltenham, hvor det blev til 1 mål i 4 kampe.

Daniel Adshead er på lån fra Norwich, han er blevet 20 år, han spiller på midten og har kampe for Englands U18 og U19 landshold.

Pompey

To kampe i League One har givet 2 point efter uafgjort med Sheffield W hvor der var så meget positivt at tage med som blev fulgt op af 0-0 mod Lincoln, hvor det mest positive var at der var et clean sheet.

Så fulgte en overaskende 0-3 sejr ude mod Cardiff i Carabao cuppen, godt nok mod et B-hold, men Pompey lod også spillere sidde over, men skudstatistik sagde 9-0 til Cardiff efter første halvleg, og The News Neil Allen skrev dette:

Så det store spørgsmål er, hvor står Pompey henne, truppen begynder at få lukket hullerne og offensivt begynder det at se interessant ud.

To spillere er kommet til Tom Lowery, fra Crewe der rykkede ned fra League One, men Lowery lavede 4 mål og 4 assist for Crewe, og den blot 168 cm høje midtabanespiller er rated højt.

Owen Dale er er ligeså kommet til på lån fra Blackpool, og han løser problemet på højrekanten, forhåbentlig.

Det skal nævnes at Marlon Pack som er retur hos Pompey, som ikke kunne bruge ham i tidernes morgen, faktisk røg til Cheltenham, hvor han i to år i træk kom på årets hold i League Two inden han røg videre. Så det er en klub Marlon Pack har affections for.

Ud over Marlon Pack, så har vores keeper Griffiths spiller for Cheltenham.

Skader

Denver Hume, Connor Ogilvie and Clark Robertson skal alle have en fitnesstest. Joe Morrell (groin), Jayden Reid (hamstring) og Ryan Tunnicliffe er alle ude med skader.

Marlon Pack har en fortid i Cheltenham.