2022-23: Cardiff – Portsmouth 0-3 (Carabao Cup)

En riktig trivelig kveld i Wales!

 

Portsmouth tok seg videre til andre runde i ligacupen etter en overbevisende seier mot et hjemmelag fra divisjonen over. Begge lag gjorde endringer fra sin antatte startellever, men for Pompey sin del går det ikke an å snakke om et reservelag. Nykommer Owen Dale fikk sin debut, mens Dane Scarlett og Zak Swanson fikk spille fra start for første gang. Legg så til at Tom Lowery satt på benken og kom inn i pausen. Dette er spillere som alle kan regnes som forsterkninger og vil sloss for en plass i førsteelleveren.

Hjemmelaget Cardiff hadde de fleste og største sjansene før pause, men den ene gangen de fikk ballen i mål ble det avblåst for offside. Sean Raggett storspilte i forsvaret denne omgangen, blant annet med en klarering på streken. Etter pause kom Pompey mer med i kampen. Raggett og Marlon Pack fikk begge hvile, mens Lowery og erfarne Michael Morrison kom inn. Ronan Curtis og Joe Piggott kombinerte fint etter en times spill og plutselig sto det 0-1. Ronan Curtis scoret fra straffemerket etter 68 minutter og innbytter Colby Bishop fikk punktere kampen med sin 3-0 scoring få minutter senere. Cardiff gjorde et forsøk, men oppnådde ikke annet enn et rødt kort helt på tampen.

Pompey er videre til andre runde, og flere av nykommerne er igang med sine Pompeykarrierer. Alt i alt en svært så hyggelig aften i walisernes hovedstad.

 

Rapporten fra Portsmouth offisielle sider:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/august/match-report-for-cardiff-city-vs-portsmouth-on-09-aug-22/

 

Carabao Cup, Millenium Stadium, 9.august 2022: 

Cardiff-Portsmouth 0-3 (0-0)

58 min 0-1 Pigott

68 min 0-2 Curtis (str)

72 min 0-3 Bishop

Pompey (4-4-2): Griffiths; Swanson, Mnoga, Raggett (C) (Morrison 46), Rafferty; Dale (Hackett 63), Mingi, Pack (Lowery 46), Curtis; Pigott (Jacobs 64), Scarlett (Bishop 62)
Gult kort: Mingi
Ubenyttede reserver: Oluwayemi, Freeman, Thompson, Jewitt-White
Tilskuere: 6,303 (1,114 Pompey fans)

 

Høydepunkter:

Intervju med Danny Cowley:

Joe Pigott scoret igjen

 

Ronan Curtis scorte på straffe