2022-23: Opptakt Qatar SC – Portsmouth (treningskamp)

Pompey spiller sommerens tredje treningskamp i ettermiddag. Motstander er Qatar SC i Spania.


NYHETER: Etter å ha spilt to treningskamper på to dager, reiste Portsmouth til Spania mandag. Der har de nå vært på treningsleir i Murcia denne uka. Se videoer fra treningsuka nederst i denne artikkelen.

Før hjemreise til England (og treningskamp bak lukkede dører mot Bristol City på tirsdag), skal Pompey spille treningskamp i Spania mot Qatar SC i ettermiddag.

I de to første treningskampene har Pompey skiftet hele laget i pausen, og en rekke prøvespillere har fått sjansen. Det er ventet at det blir en del bytter i dag også, og kampen skal spilles med tre omganger på 30 minutter.

SE OGSÅ: Gosport-Portsmouth 1-0

SE OGSÅ: Hawks-Portsmouth 0-3

 

Litt om dagens motstander

Qatar SC er som navnet tilsier fra Qatar og laget endte på 9. plass i toppdivisjonen i Qatar forrige sesong. Lagets mest kjente spiller er Javi Martinez, tidligere Bayern München, som vant VM med Spania i 2010 og EM i 2012.

Klubben er fra Doha og ble dannet i 1961 som en sammenslåing av Al-Oruba og Al-Nasour. Laget spiller sine hjemmekamper på Qatar SC Stadium, som har en kapasitet på 15.000.

De fleste spillerne til laget er fra Qatar, men i tillegg til spanske Martinez har de blant annet Anthony Okpotu fra Nigeria og Bashar Resan fra Irak.

Qatar SC har i likhet med Pompey sin sesongoppkjøring i Murcia. De skulle møtt Shrewsbury til treningskamp tirsdag, men den ble avlyst etter at Shrewsbury-supportere hadde klaget på at laget skulle møte et lag fra Qatar. Dette med bakgrunn i at det i Qatar er en rekke brudd på menneskerettighetene. Watford har også avlyst sin treningskamp mot Qatars landslag av samme grunn. Det har ikke vært de store reaksjonene på at Pompey spiller mot Qatar SC og kampen i dag vil gå som oppsatt.

EKSTERN LENKE: Shrewsbury Town cancel pre-season friendly against Qatar SC (BBC)

 

 

Hvordan ser det ut hos oss?

Det er ventet at alle førstelagsspillerne får spilletid i løpet av dagens kamp. Deriblant Marlon Pack og Denver Hume, som begge sto over forrige helgs kamper.

Pompey arrangerte en åpen trening i går fredag, og det var en del ferierende Pompey-supportere som tok turen. De får også sjansen til å se dagens kamp, som spilles på Pinatar Arena i Murcia klokka 16.00 spansk tid (som er lik skandinavisk tid).

På den åpne treningen fredag kunne supporterne se akademispissen Dan Gifford få en skade etter å ha blitt taklet hardt av Connor Ogilvie. Gifford måtte forlate treningsbanen på krykker. Veldig synd for den unge spissen ettersom han er den eneste spissen i Pompey-stallen nå. Sannsynligvis må Pompey bruke kantspillere som Ronan Curtis, Marcus Harness eller Reeco Hackett på topp i dagens kamp, i tillegg til en prøvespiller som Danny Cowley foreløpig ikke har villet si navnet til.

Danny Cowley i aksjon i Spania i sommer.