Regelendringer fra 2022/23

Fra og med kommende sesong blir det endringer i reglene for blant annet antall innbyttere.


NYHETER: English Football League (EFL) vedtok på et møte fredag 10. juni noen regelendringer. Disse endringene gjelder fra dags dato og vil derfor bli tatt i bruk i sesongen 2022/23.

 

Antall innbyttere

Den største endringen handler om antall innbyttere en kan bruke. I 2021/22 hadde hver klubb lov til å ha sju innbyttere på benken, men kun bruke tre av dem.

Det vil fortsatt være lov å ha sju innbyttere på benken, men fra og med 2022/23 kan hver klubb bytte inn fem av disse. Det er derimot ikke lov å stoppe kampen for å bytte mer enn tre ganger. En kan da bytte mer enn én spiller samtidig om en ønsker det. Eventuelle bytter i pausen er utenom de tre gangene en kan stoppe kampen for å gjøre bytter.

 

Draktfarger

En annen regel som kommer nå er at et lag må bruke bortedrakt eller tredjedrakt for å unngå at draktene blir for like for fargeblinde. Det skal være mulig for fargeblinde å se forskjell på motstanderlagenes drakter.

EFL vil spille en aktiv rolle i denne forbindelse og gi klubber beskjed på forhånd om mulig fargekrasj.

 

Hatkriminalitet

I tillegg har EFL nå lagt til et punkt på sin sjekkliste med tanke på godkjenning av eiere og direktører i fotballklubber. Dette går på hatkriminalitet. Alle som har blitt dømt for hatkriminalitet diskvalifiseres for muligheten til å være eier eller direktør i en fotballklubb i English Football League.

Neste sesong kan Pompey og de andre lagene i EFL gjøre fem bytter i løpet av en kamp.