Forlenget kontrakten med Pompey, men kan forsvinne i sommer

Han var vår beste offensive spiller i første halvdel av sesongen, men fulgte ikke opp etter jul. Pompey valgte likevel å benytte seg opsjonen på å forlenge Marcus Harness sin kontrakt.


NYHETER: Det endte med elleve seriemål på Marcus Harness (tolv mål totalt) i 2021/22-sesongen, men kun to av disse målene kom etter 11. desember.

Selv om den hurtige angrepsspilleren ikke leverte like bra i andre del av sesongen, var Pompey klare på at de ønsket å benytte seg av sin opsjon på å forlenge kontrakten ved sesongslutt. Opsjonen gir Harness en lønnsøkning og gjør dermed 26-åringen til en av klubbens best betalte spillere, men det spekuleres allerede i at Pompey kommer til å selge ham i sommer.

Sammen med Ronan Curtis er Harness den Pompey-spilleren flest klubber har vist interesse for. Flere Championship-klubber skal ha vist interesse for Harness, og spesielt Swansea skal være aktuell som ny klubb. Ved å forlenge kontrakten med Harness, sikrer Pompey seg mot at han går gratis i sommer. Og skulle det ende med at han ikke selges i sommer, har Pompey uansett en offensiv spiller som holder bra League One-nivå. På sitt beste: Bra Championship-nivå.

Pompey betalte 750.000 pund til Burton da de hentet ham i 2019 og Pompey er klare på at det er uaktuelt å selge ham på billigsalg. The News mener å vite at en salgssum under 750.000 pund ikke er aktuelt å selge for.

SE OGSÅ: Marcus Harness sin spillerprofil

 

Danny Cowleys kommentarer

«We want to keep together as many of the group that finished the season as possible. In all of the successful teams I’ve worked with in the past, continuity has been a major factor in that.

We’re delighted to exercise the option for Marcus – and it was always going to be something that we took up. He’s a key player in our team and has brought goals and assists, while he’s equally adept in a number of attacking positions.

We know that Marcus has the pace, athleticism and end product to shine beyond this level and he’s a real asset for our club.”