Ferdige i Pompey

Pompey bekreftet lørdag at fire spillere, deriblant Shaun Williams, ikke får sine kontrakter fornyet. De er ferdige i klubben.


NYHETER: Paul Downing, Callum Johnson, Ollie Webber og Shaun Williams har alle fått beskjed fra Pompey om at de ikke vil bli tilbudt ny kontrakt og at de er ferdige i Pompey.

Også Reeco Hackett, Michael Jacobs, Aiden O’Brien og Sean Raggett har kontrakter som går ut nå i juni, men Pompey er i forhandlinger med disse fire om ny kontrakt.

Ungguttene Toby Steward og Harry Jewitt-White har signert sin første profesjonelle kontrakt, mens Alfie Bridgman og Dan Gifford har fått et tredjeår som akademispillere. Harvey Hughes, Izzy Kaba, Conor Manderson og David Setters fikk ikke tilbud om nye kontrakter med Pompey.

 

Ble aldri noen ny Michael Doyle

Det var håp om at signeringen av Shaun Williams kunne ha samme effekt som signeringen av Michael Doyle hadde da Pompey rykket opp fra League Two. Hente en rutinert defensiv midtbanespiller som kunne være sjef på midtbanen.

Williams er på mange måter samme type midtbanespiller som Doyle og kom til Pompey med mange års erfaring fra Championship med Millwall. Den snart 36 år gamle Shaun Williams spilte 36 kamper for Pompey i 2021/22-sesongen, men var lite med på slutten grunnet ryggskade. Han scoret ingen mål i løpet av disse 36 kampene, men burde hatt i alle fall ett. Dessverre bommet han på straffespark i sluttminuttene i 0-0-kampen mot Doncaster i 4. serierunde. Hadde Pompey vunnet der, ville Pompey faktisk vært top of the league. I stedet ble ett poeng og deretter tap mot Wigan i neste serierunde. Pompey kom aldri tilbake i liknende posisjon i løpet av sesongen.

SE OGSÅ: Shaun Williams sin spillerprofil

 

Utlånt hele sesongen

Høyreback Callum Johnson fikk mye spilletid under Kenny Jackett, men Danny Cowley ønsket ikke å satse på backen.

Han ble lånt ut til Fleetwood på et sesonglangt lån i 2021/22 og da han returnerte til Fratton Park var beskjeden at han ikke ville få fornyet sin kontrakt med Pompey.

– Callum er ikke den spillertypen vi ønsker i den posisjonen (høyreback), men det er ikke tvil om at han er en god League One-spiller, sier Danny Cowley til The News.

Det er ikke kjent hvor Johnson fortsetter sin karriere.

SE OGSÅ: Callum Johnsons spillerprofil

At Paul Downing og Ollie Webber er ferdige i Pompey var ikke overraskende for noen. Downing var utlånt i vår og fikk beskjed allerede da at han var ferdig i Pompey.

Webber kom på en kort kontrakt for å være backup på keeperplass siden Alex Bass ble lånt ut til Bradford. Webber fikk aldri noen førstelagskamper for Pompey.

Callum Johnson er også ferdig i Pompey.