Lånes ut til League Two-klubb

Neste sesong er han trolig vår førstekeeper. Resten av sesongen skal Alex Bass spille League Two-fotball på utlån fra Pompey.


NYHETER: Alex Bass skal spille for Bradford City i League Two resten av sesongen. Den 23 år gamle keeperen har gått gradene i Pompey og står med 41 kamper for Pompeys førstelag, men til tross for perioder som førstevalg i Pompey har han aldri vært klubbens førstevalg mellom stengene fra starten på en sesong.

Det kan han fort bli neste sesong, ettersom det er lite trolig at Pompey får låne Gavin Bazunu også i 2022/23. Den utleide Manchester City-keeperen har kanskje vært Pompeys beste spiller denne sesongen og det har vært flere Championship-klubber som har prøvd å sikre seg Bazunu i januar – uten hell.

SE OGSÅ: Alex Bass sin spillerprofil

 

Banens beste i debuten

Syv av kampene til Bass har kommet denne sesongen, men nå som Pompey er ute av alle cuper er det små muligheter til førstelagsspill i Pompey denne sesongen. Bazunu er stabilt meget god.

I stedet skal han prøve å hjelpe Bradford til å nå play-off. Han debuterte allerede i midtuken da han ble kåret til banens beste spiller i bortekampen mot Walsall. Bradford vant 2-1 og er med det nummer elleve på League Two-tabellen. Det er fem poeng opp til 7. plassen som gir play-off. Høydepunkter fra kampen ses i klippet nede i artikkelen.

– Det er veldig viktig for Alex sin utvikling at han får spille regelmessig. Da denne muligheten hos Bradford dukket opp, ville vi ikke stå i veien for det. Fra det øyeblikket vi kom til klubben, har Alex vært utmerket profesjonell. Han var uheldig med skader forrige sesong, men når han har blitt valgt til å vokte målet har han levert bra hver gang. 

– Vi har unge Toby Steward som cover for Gavin Bazunu. I tillegg jobber vi med å hente en keeper til inn, kommenterer Pompeys hovedtrener Danny Cowley til Pompeys offisielle webside.