Solgt til Lincoln City

Pompey solgte tirsdag de siste sesongers toppscorer, John Marquis, til divisjonsrival Lincoln City.


NYHETER: Etter 127 kamper og 38 mål for Pompey, er John Marquis ferdig i Pompey. Den 29 år gamle spissen var på lån til Pompey i League Two i 2013/14, og kom på permanent basis fra Doncaster Rovers i 2019.

Han har vært blant de mestscorende spisser på League One-nivå de siste sesongene, og han hadde scoret mye for Doncaster i sesongene før Pompey brukte store penger på å hente ham.

I Pompey hadde han sin beste sesong i 2020/21 med 16 seriemål og to cupmål. Han ble likevel ikke godt likt av store deler av supporterne, som mente han var for ineffektiv og leverte for dårlige prestasjoner. Pompey har de siste sesongene trengt en spiss som kan score 25 seriemål (slik Brett Pitman gjorde i sin første sesong), for å kunne rykke opp. Den spissen har ikke Marquis vær.

Selv om Marquis ikke kan kalles en fiasko med tanke på antall mål på disse 2 1/2 sesongene, har det vært forventet mer av spissen. Nå virket det som at både supporterne og trenerteamet hadde mistet troen på at Marquis kunne være spissen som skyter Pompey i Championship. Det var derfor ikke overraskende at han nå er ferdig på Fratton Park.

SE OGSÅ: John Marquis’ spillerprofil

– Nå var den rette tiden for han å finne en ny klubb

Danny Cowley forteller at han konkluderte det beste var å selge Marquis tidligere denne måneden. Han roser Marquis sin profesjonalitet i et intervju med Pompeys offisielle webside.

– John har vært strålende proff gjennom hele sin tid i klubben. Han gjør alltid sitt beste for laget, er alltid interessert i å forbedre seg og det er ingen som har hatt mer lyst til å få dette oppholdet i Pompey til å fungere enn ham.

– Han kan si seg fornøyd med at han alltid gjorde så godt han kunne, men det var nå den rette tiden for alle parter at John skiftet klubb. Det ble klart for meg etter samtaler vi har hatt gjennom denne måneden. 

– John har en utmerket arbeidsmoral og jeg føler meg sikker på at han vil ha flere suksessfulle år i sin karriere, sier Pompeys hovedtrener.

Marquis var trolig blant Pompeys best betalte spillere. Overgangssummen var neppe stor, men det at Marquis nå ikke er på lønningslisten lenger betyr at det er midler til å hente en erstatter. I Lincoln har Marquis skrevet under på en kort kontrakt som kun varer ut sesongen.

– Jeg vil score målet og bidra til at laget gjør det bra. Når det blir skapt sjanser ønsker jeg å være der. Min styrke er i og rundt boksen. Jeg er en hardtarbeidende spiss og har en del erfaring som jeg gjerne vil dele med de yngre spillerne i klubben, samtidig som jeg kan lære av dem, sier Marquis til Lincolns offisielle side.