2021-22: Opptakt Portsmouth – MK Dons

Pompey møter MK Dons. Forhåpentligvis.


Det er alltid spennende med fotballkamper. Nå for tiden er det ekstra spennende, for mange kamper blir avlyst i siste liten på grunn av smitteutbrudd. Akkurat nå ser det ut til at Portsmouth skal møte MK Dons på Fratton Park lørdag kl 16 norsk tid. Det blir i så fall med publikum, men med restriksjoner. De som vil se kampen må blant annet vise frem koronasertifikat.

Det er – utrolig nok – 35 dager siden forrige kamp på Fratton Park. Den gangen ble Morecambe slått 2-0 og Pompey så ut til å ha funnet storformen. Det var derfor svært uheldig at de neste kampene ble avlyst, men nå må Danny Cowley og hans menn komme seg opp på hesten igjen og finne tilbake til det som fungerte så godt før jul.

 

MK Dons så langt i sesongen

Dons ligger i øyeblikket på 5. plass med 43 poeng, med andre ord 6 poeng foran Pompey. Sistnevnte har imidlertid to kamper til gode, så avstanden opp bør reelt sett være mindre. Dons fikk en litt tøff start med uavgjort og tap i de to første, men deretter fulgte en god periode med seier i fem av de syv neste ligakampene. Oktober og november bød på litt variable resultater, men i likhet med Pompey er laget i god form og har tatt 8 poeng på de siste 4 ligakampene.

MK Dons har ikke hatt særlig suksess i cupene denne sesongen. FA-cup eventyret endte i tap mot Stevenage i 1. runde. I Ligacupen røk de på et 0-5 tap mot Bournemouth. Laget gikk videre fra gruppespillet i EFL Trophy, og slo Leyton Orient på straffer i neste runde før det ble bråstopp mot Charlton i neste runde.

 

Spillere å se opp for

Scott Twine er lagets toppscorer med 11 mål i ligaen denne sesongen. 22-åringen kom til Dons sist sommer da hans kontrakt med Swindon gikk ut. Twine ble kåret til månedens spiller i League One, blant annet etter et hattrick mot Fleetwood Town. Han er midtbanespiller, ikke spesielt høy, som blant annet scorer flotte mål på direkte frispark.

Matt O’Riley er en annen ung, målfarlig midtbanespiller, med U-landskamper for England. Spissen Max Watters er også en ung, spennende spiller på lån fra Cardiff. Han har så langt levert 7 mål på 14 kamper i alle turneringer, 5 av dem i ligaen. Se også opp for nr 10, Mohammed Eisa, som kom fra Peterborough før denne sesongen.

 

Status i Pompey-garderoben

Det har vært noen endringer i spillerstallen siden sist. Pompey har sagt farvel til Ellis Harrison og Gassan Ahadme. I går kom også meldingen om at Paul Downing har gått på lån til Rochdale i League Two. Ingen av disse tre har levert helt etter forventningene, så det er vanskelig å si noe annet enn at det var greit å la dem dra. Ahadme var nok den jeg personlig hadde størst forhåpninger til, og det ville vært typisk om han blomstrer og leverer mål i hopetall for divisjonskollega Burton. Time will show.

Jayden Reid og Liam Vincent er fortsatt ute med skader, men ellers begynner det å se bra ut for Pompey. Clark Robertson fikk spilletid i EFL Trophy og vil kunne bidra resten av sesongen, men det spørs om ikke the Cowleys gir fornyet tillit til forsvarsrekken som holdt nullen i sist ligakamp mot Cambridge. Ryan Tunnicliffe og Louis Thompson fikk også verdifull kamptrening, men det er tvilsomt om noen av dem går rett inn i startelleveren.

 

Litt statistikk

Det er interessant å merke seg at de siste 5 innbyrdes oppgjørene har endt med hjemmeseier. Det betyr at Dons har vunnet 3 av de 5 siste, inkludert høstkampen på Stadium MK hvor det ble 1-0 til hjemmelaget etter scoring av Ethan Robson. Denne kampen samlet 10.882 tilskuere, det høyeste antallet for Dons denne sesongen. Disse kampene ender sjelden uavgjort, faktisk må vi da helt tilbake til sesongen 2012/13, hvor de to kampene endte 1-1 og 2-2.

 

Les opptakten fra Pompeys offisielle sider her:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/january/match-preview-for-portsmouth-vs-mk-dons-on-15-jan-22/

 

Portsmouth manager Danny Cowley:

“It’s been an incredibly long time and we’ve missed Fratton Park, as well as our excellent supporters.»

“It’ll be great to see them on Saturday. They mean a lot to us and we have to wish them a belated ‘Happy New Year’.»

“The two Papa John’s Trophy matches were used for preparation purposes and we got some valuable minutes into the group, including Clark Robertson, Louis Thompson and Ryan Tunnicliffe.»

“As a consequence, we’re physically in a really good place as we go into MK Dons and the other matches that are ahead.»

“We’re on a 10-game unbeaten run in the league. I’m not sure I can say we’re definitely a good team yet because we’re still a work in progress, but that’s what we’re aiming for.»

 

Du kan se hele intervjuet med Cowley her:

 

Du kan lese intervju med MK Dons head coach Liam Manning her:

https://www.mkdons.com/news/2022/january/manning-prove-a-point/