2021-22: Optakt Cambridge – Portsmouth (3. runde EFL Trophy)

Mon ikke Pompey stiller med et stærkt hold.

Det er kun lidt over en uge siden at Cambridge og Pompey mødtes, det var i League One og kampen endte i en kedelig 0-0 kamp, hvor Pompey ikke kunne få sejren, trods en spiller i overtal i dele af anden halvleg.

Det var ligeså en kamp hvor der blev lagt mere end 20 min til, da en Cambridge fan fik et ildebefindende. Heldigvis, er han vel og har takket efterfølgende for den hurtige hjælp han fik.

Siden den uafgjorte kamp mellem Cambridge og Portsmouth har begge hold været i ilden. Cambridge drog nordpå, hvor de i FA Cuppen fik noget af en flot skalp, da de slog Newcastle med 0-1, i en kamp hvor Newcastle i den grad havde chancerne, men hvor Cambridge keeper stod en brandkamp.

Sejren kastede £82.000 af sig til vinderen, og vinder Cambridge ligeså i 4. runde, så kaster det faktisk blot £90.000 af sig.

Herefter stiger gevinstpengene dog betydeligt. Men ingen tvivl om Cambridge kan score ekstra penge ved at trække et nyt hold fra Premier League hold, som de skal møde på udebane, da klubberne deler entreeindtægterne.

Nu er det EFL Trophy det gælder, hvor Pompey spillede sig videre efter endnu en dramatisk kamp mod Exeter der blev afgjort i overtiden (som ved klubbernes seneste møde).

EFL Trophy

3.Runde er stort set færdig spillet, det er blot Pompeys kamp samt de to resterende U21 hold i turneringen der mangler, og vinder Pompey mod Cambridge, så er holdet i kvarfinalen, hvor Rotherham venter!

Northern section

4 January 2022                         Crewe Alexandra                     2–4                          Rotherham United

4 January 2022                         Harrogate Town                       1–0                          Carlisle United

4 January 2022                         Hartlepool United                    1–0                          Bolton Wanderers

4 January 2022                         Oldham Athletic                       0–6                          Wigan Athletic

Southern section

4 January 2022                         Charlton Athletic                      1–0                   MK Dons

4 January 2022                         Sutton United 2–1                    Colchester United

11 January 2022                       Cambridge United                    v                          Portsmouth

11 January 2022                       Arsenal U21    v                        Chelsea U21

Manager

Mark Bonner var assistenttræner i klubben da han fik jobbet i to omgange som midlertidig træner, da manageren smuttede, og da det skete endnu engang, så fik Bonner denne gang jobbet. Det job har den 36 årige manager haft i 88 kampe med et pointsnit på 1,81

Profiler hos hjemmeholdet

I front er det især spydspidsen Joe Ironside, som vi skal holde øje med. Han er oppe på 12 mål i sæsonen, heraf 5 i de seneste 7 kampe.

Lige bag Ironside ligger Sam Smith med tre mål i de seneste syv kampe, og fem i alt. Smith kom til i sommers efter at have rykket op i League One, men for Cheltenham.

På midtbanen er det et udlån fra Brighton, den bare 19-årige Jensen Weir, der trækker trådene, og den tidligere engelske U-landsholdsspiller har slået til fra start. Han ligner en der har potentiale til mere end blot League One.

Pompey

Med afgangen af Ellis Harrison i angrebet, så er der blevet plads til at hente en ny spiller ind, for manager Cowley har fået at vide, en spiller ind, sker først når en spiller forlader klubben. Derfor er det interessant at se hvem Pompey mon bringer ind

Ellis Harrison fik 11 kampe i denne sæson, men blot 160 min.

Portsmouth manager Danny Cowley

«It is a really difficult team to pick,» he said to Hampshire Live, when asked whether he will look to make changes.

«You can imagine in the January transfer window that things are happening that don’t always know of so you’re never quite sure of who we have got and who we haven’t got. Not great for planning purposes but we just have to adapt, ultimately.

«We needed to get more minutes into some key players and that is what we chose to do [against Exeter]. We will freshen it up again and those that played, we will flip. We will have to try to navigate through that game. It won’t be such a strong squad.»