Førstemann ut Fratton Park-porten i år

Ellis Harrison er solgt. Spissen går fra Pompey til Fleetwood. 


NYHETER: At Ellis Harrison er ferdig i Pompey kom ikke overraskende på noen. Han står med 14 kamper (4 mål) for Pompey denne sesongen, men de fleste kampene er kommet som innbytter. Alle målene hans er kommet i cupkamper, deriblant tre mot AFC Wimbledon i EFL Trophy.

Totalt ble det 84 kamper og 20 mål for Harrison etter overgangen fra Ipswich Town før 2019/20-sesongen. Den store og sterke spissen har sine styrker, men har ikke passet inn i Pompeys måte å spille fotball på under Cowley-brødrene. Han er lite mobil og fungerer dårlig i presspillet.

SE OGSÅ: Ellis Harrisons spillerprofil

 

– Det blir stillere på treningsfeltet nå

– Vi ønsker Ellis og hans familie alt vel for framtiden. Han er en karakter som vi alltid kunne høre før vi så han. Det blir utvilsomt stillere på treningsfeltet nå, smiler hovedtrener Danny Cowley, og legger til:

– Vi er alle blitt veldig glade i ham, både trenerteam og spillere. Vi takker han for hans innsats disse 2 1/2 årene i klubben. 

Overgangssummen til Fleetwood er ikke offentliggjort. I Fleetwood får han sammen med Pompeys utlånte høyreback Callum Johnson en viktig jobb med å sørge for at klubben unngår nedrykk til League Two.

 

Oppdatering: Scoret i debuten

Allerede i sin debutkamp ble det suksess for Harrison. Fleetwood vant 1-0 borte mot Doncaster i et svært viktig bunnoppgjør lørdag 8. mars. Matchvinner var Ellis Harrison, som også startet på topp for Fleetwood. Se scoringen i videoen nederst i saken.

I et intervju med The News lørdag ettermiddag fortalte også Danny Cowley litt mer om bakgrunnen for å selge Harrison. Cowley fortalte at Harrison har vært mye plaget av skader etter overgangen fra Ipswich. Han har derfor vært lite tilgjengelig for Cowley etter at han kom inn. Med kontrakt som gikk ut på Fratton Park i sommer, gikk det ikke mot forlengelse av den. De ble derfor enige med Harrison om at det beste for han var å gå nå om han fikk et bra tilbud med lang kontrakt. Det fikk han i Fleetwood, og dermed ble dette en overgang som passet alle parter bra.