2021-22: Exeter City – Portsmouth 2-3 (EFL Trophy 2. runde)

To sene scoringer av Ronan Curtis sørget for at Pompey avanserte til neste runde i EFL Trophy på dramatisk vis.


 

Det ble en svært spesiell kamp da Pompey møtte League Two-laget Exeter City fredag kveld. Og akkurat som da vi møttes i semifinalen i EFL Trophy for få år siden, skulle det endte med dramatiske overtidsminutter og Pompey-seier.

Pompey startet kampen best og tok ledelsen da George Hirst headet inn et presist innlegg fra Marcus Harness. Exeter utlignet derimot rett fra avspark. Pompey fortsatte likevel å dominere og var klart best i 1. omgang. Etter pause var situasjonen en annen. Da var Exeter klart best og det var fortjent da de tok ledelsen 2-1 med under et kvarter igjen å spille.

Pompey så ut til å være på vei ut av EFL Trophy, men like før full tid var over header Ronan Curtis inn et presist slått frispark fra Michael Jacobs. Dermed 2-2 og det meste tydet på straffesparkkonkurranse. Ronan Curtis ville det derimot annerledes. Etter at han hadde spilt Reece Hackett fri på overtid, var det han selv som var på rett sted da Hackett førte og førte ball uten å komme til skudd inne i Exeters 16-meter. Da ballen lå foran Curtis smalt han til og ballen endte i nettet. Dermed vant Pompey 3-2 og Curtis kunne juble for både avansement og at han med sine scoringer nå er Pompeys mestscorende i det 21. århundre. Han passerte Yakubu fredag kveld.

 

Den offisielle kamprapporten

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/january/match-report-for-exeter-city-vs-portsmouth-on-07-jan-22/

 

Ettertanken

Med tanke på at vi fikk våre fire siste kamper i 2021 utsatt, var det fint å få en mulighet til å spille en EFL-kamp mot Exeter denne fredagskvelden. I seriekampen mot Cambridge mandag virket Pompey-spillerne naturlig nok rustne og nå hadde Pompey ei spillefri helg ettersom Wigan skulle spille FA-cup.

Pompey stilte dermed et sterkt lag, men lot Alex Bass få vokte buret og spillere som Lee Brown og John Marquis fikk også spille fra start. Selv om 2. omgangen var svak, så var Pompey gode i 1. omgang og i sluttminuttene. Dermed avansement og ny cupkamp allerede kommende tirsdag. En kan si mye om EFL Trophy, men den er fin til å gi spillere utenfor førsteelleveren spilletid. Dette er gull for spillere som Alex Bass. Nå får han og flere andre trolig nye muligheter kommende tirsdag.

 

Veien videre

Allerede tirsdag førstkommende skal Pompey spille neste runde i EFL Trophy. Da blir det nok en tur til Cambridge. Det er ikke mange dagene siden vi spilte 0-0 borte mot Cambridge i serien. Nå blir det cup på samme bane mot samme motstander. Kampen spilles klokka 20.00 skandinavisk tid.

Skulle vi slå ut Cambridge er det også allerede klart hvem vi møter i neste runde. Da venter nok en bortekamp, og det mot laget som kanskje er turneringens største favoritt: Rotherham.

Kampen mot Cambridge er åttedelesfinale i EFL Trophy. En eventuell kamp mot Rotherham er kvartfinale. Hele trekningen av kvartfinalene ser slik ut:

Rotherham United v Portsmouth eller Cambridge United
Sutton United v Harrogate Town
Hartlepool United v Charlton Athletic
Arsenal U21 eller Chelsea U21 v Wigan Athletic

 

Kommentarer fra Danny Cowley

«If you can work out football, then please let me know! It was a crazy game and it was a performance that reflected everything there is to like and dislike about our team. We had total dominance in the first half, with almost 80 per cent possession and created chances, but weren’t ruthless.

We were up against a good Exeter side and not many teams win at their ground, but we needed to be more clinical. I didn’t like us after the break and was really disappointed because we didn’t play with intensity or win our duels. We just assumed that we could come out and regain that control – but that’s not how football works.

There was resilience and fight eventually, though, to get first the equaliser and then the winner. Michael Jacobs had a big influence on that and obviously Ronan did as well. I said to them afterwards that I don’t know whether to cuddle them or strangle them. That’s how they make me feel at times.

There were a lot of positives for us, but you also have to keep it real. I’ll enjoy the win and it’s great that we get to go back to Cambridge on Tuesday.”

 

EFL Trophy, St James Park, 7. januar 2022

Cambridge United – Portsmouth 2-3 (1-1)

5. min. 0-1 George Hirst
6. min. 1-1 Jay
76. min. 2-1 Collins
89. min. 2-2 Ronan Curtis
90. min. 2-3 Ronan Curtis

Opstillingen (3-4-1-2): Bass; Freeman, Raggett, Ogilvie; Romeo, Morrell (Jewitt-White 88), Azeez (Thompson 63), Brown (c); Harness (Jacobs 63); Marquis (Curtis 63), Hirst (Hackett 63)

Ikke benyttede reserver: Steward og Downing

Gult kort: Morrell, Raggett, Curtis

Tilskuere:2,146 (507 Pompey fans)

George Hirst headet inn en tidlig ledelse til Pompey.

George Hirst.

Brødrene Cowley var bekymret på sidelinjen da Exeter snudde kampen og fortjent tok ledelsen 2-1 i 2. omgang.

Marcus Harness.

Lee Brown var dagens kaptein.

Bortetribunen.

Alex Bass voktet målet denne kampen.

Ronan Curtis headet inn 2-2 ett minutt før full tid.

Ronan Curtis jubler for sitt seiersmål på overtid.

Alltid deilig å score seiersmålet på overtid foran egne fans.

Louis Thompson kom inn som innbytter i 2. omgang.