2021-22: Portsmouth – AFC Wimbledon 2-1

Pompey snudde kampen i 2. omgang og klatret til 9. plass på tabellen.


 

Det var mye dommerprat i pausen på Fratton Park lørdag ettermiddag. Wimbledon ledet 1-0 etter å ha scoret på et straffespark som så svært billig ut. Det var kontakt mellom Curtis og Wimbledon-spilleren, men det svalestupet Wimbledon-spilleren presterte var pinlig. Dessverre for Pompey gikk dommeren på og blåste for straffespark.

I tillegg annullerte han et Pompey-mål for å heller gi Pompey et frispark.

Heldigvis ble ikke disse situasjonene kampavgjørende. Michael Jacobs utlignet til 1-1 i 2. omgang og ett minutt før slutt smalt vår toppscorer Marcus Harness inn seiersmålet foran Fratton End. Dermed 2-1 til Pompey, tre nye poeng og vi avanserte fra 10. til 9. plass.

 

Den offisielle kamprapporten

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/november/match-report-for-portsmouth-vs-afc-wimbledon-on-20-nov-21/

 

Ettertanken

Pompey viste moral og innsatsvilje da de snudde 0-1 til 2-1 og forlenget sin rekke med ubeseirede kamper på rad til sju. Det er fortsatt lite som tyder på at vi har et opprykkslag, men Cowley-brødrene er i ferd med å få litt sving på det og kanskje kan det bli en ok sesong likevel.

Romeo er en meget god høyreback på dette nivået og Ogolvie danner nå et bra midstopperpar sammen med Sean Raggett. Lee Brown på venstrebacken er solid og stabil, men fikk gult kort og må stå over borte mot Lincoln på tirsdag. Forhåpentligvis flytter en ikke Ogolvie ut dit. Da heller sette Kieron Freeman inn der, til tross for at han er høyrefotet.

På midtbanen er Louis Thompson god i kamp etter kamp nå. Han har vært ute med skade i lang tid, men viser seg som en spiller på høyt League One-nivå. Det gjør definitivt også Marcus Harness, vår toppscorer. I kamp etter kamp er det Harness som scorer de viktige målene.

Verdt å nevne er det også at Michael Jacobs endelig fikk tillit fra start igjen. En frisk Jacobs er en kvalitetsspiller på dette nivået.

 

Et kjapt liga-overblikk

Pompey passerte Ipswich på tabellen med tre poeng mot AFC Wimbledon. Dermed er Pompey på 9. plass. Det er fem poeng opp til Sunderland på 6. plass (den siste play-off-plassen), men Sunderland har også spilt to kamper færre enn Pompey. Det er med andre ord et godt stykke opp, men det er en lang sesong. Fortsetter Pompey å levere, vil det være meget mulig å klare play-off.

Helt på toppen er Plymouth fortsatt serieleder, til tross for at de tapte for et formsterkt (etter managerskiftet) Charlton. Rotherham klatret opp til 2. plass etter seier mot Cambridge. Wigans kamp mot Oxford ble utsatt og dermed falt de til 3. plass.

Shrewsbury, Fleetwood, Doncaster og Crewe er de fire lagene under streken. Pompey har elleve poeng (og en kamp mer spilt) enn Shrewsbury som er øverst av disse fire.

 

Kommentarer fra Danny Cowley

«A lot went against us in the first half and we could have easily become victims, but we didn’t do that. I was determined – regardless of the result – not to talk about refereeing decisions, but it’s easier to do that when you win!

“I’d rather put my focus onto our players and supporters, who were magnificent and definitely played their part. When I closed my eyes and dreamt about becoming Pompey manager, it was for moments like what happened at the end.

We were actually playing well before the penalty decision and created a lot of chances, needing to be more ruthless. But we lost our discipline for a bit after that and have to do better, then regained our composure going into the break. The messaging was clear and we either put our energy into being disappointed and moaning about decisions or you direct it in a positive way. We chose the latter and although it wasn’t perfect, we fought hard and knew that if we could find one goal, we’d likely find a second.

AFC Wimbledon are an energetic, fizzy side, who play with a real intensity and don’t give you a moment to relax. It was great for Michael to get the equaliser – and I’m delighted for him – before a fantastic late finish from Marcus.”

 

League One, Fratton Park, 20. november 2021

Portsmouth – AFC Wimbledon 2-1 (0-1)

24. min. 0-1 Palmer (str.)

63. min. 1-1 Michael Jacobs 

89. min. 2-1 Marcus Harness

Pompey (4-4-2): Bazunu; Romeo, Raggett, Ogilvie, Brown (c); Harness, Thompson (Morrell 56), Williams, Jacobs (Harrison 82); Curtis, Hirst (Hackett 53)

Ikke benyttede reserver: Bass, Freeman, Azeez, Gassan

Gult kort: Lee Brown

Tilskuere: 16.234 (910 bortesupportere)

Shaun Williams løfter matchvinner Marcus Harness til værs ved kampslutt.

Ronan Curtis.

Michael Jacobs jubler for sin 1-1-scoring.

Gavin Bazunu var tilbake mellom stengene.

Danny Cowley jubler ved kampslutt.