2021-22: Portsmouth – Sunderland 4-0

Hvad skete der lige der?


Okay, hvem havde set det komme? En stime på syv kampe uden sejr afsluttes med en nærmest brutal nedslagtning af rækkens tophold med 4-0. Supporterne på det udsolgte Fratton Park er lovligt undskyldte, hvis de ikke fik med, hvor meget det samtidig regnede under de to gange 45 minutter. Det flotte resultat ændrede til gengæld ikke meget i tabellen, hvor vi stadig kun er placeret som nummer 11 med små fire points op til play-off zonen. I lyset af den opløftende præstation er det til gengæld lidt ærgerligt, at vi er uden ligakamp den kommende weekend, så der dermed er hele 14 dage til at vi får mulighed for at bygge videre på lørdagens storsejr.

Starterne denne eftermiddag var de samme elleve som stod bag det noget skuffende nederlag tirsdag aften hos Burton Albion. Cowley brødrene valgte altså trods dette at give genvalg til hele flokken, men det skal de selvsagt ikke høre noget for nu.

 

Den officielle kamprapport

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/october/match-report-for-portsmouth-vs-sunderland-on-02-oct-21/

 

Eftertanken

Det var muligvis en kamp som efter forholdene burde have været afbrudt og udsat senest i pausen, for især i anden halvleg var det i høj grad et øget antal vandpytter på banen, som gjorde det nærmest umuligt at spille fodbold. Heldigvis var kampen reelt afgjort før det, og under alle omstændigheder var det fra start hjemmeholdet som var bedst til at tilpasse sig det våde element. En cadeau skal samtidig lyde til banen, for trods vandmasserne og tacklingerne i det våde græs forblev den grøn som en forårsdag. Sådan har det ikke altid været!

I front gav det endelig bonus at managerteamet stædigt holdt fast i Marquis som en del af startelleveren. I de seneste kampe har angriberen ofte lignet en nærmest tragisk figur, og skyggen af sig selv når han igen og igen manglede en centimeter for at komme først på bolden, eller bare satte den ved siden af mål fra en ellers lovende position. Men mod Sunderland stemplede han endelig ind og viste det målinstinkt som alle reelt vidste at han besad, men var frustrerede over, at han ikke kunne genfinde. Kan vi få Marquis i form og tanket op med den selvtillid som alle angribere lever af vil han kunne gøre en enorm forskel.

 

Et hurtigt liga-overblik

Mens Sunderland altså snublede på Fratton Park viste rækkens nummer to Wigan ingen svagheder og vandt med 2-0 hos Gillingham. Til gengæld tabte MK Dons noget overraskende hos bundholdet Doncaster Rovers. Wycombe tog til sidst sejren i en vanvittig 4-3 kamp mod Morecambe, som ellers førte med 2-0 ved pausen. Oxford kom fra Sheffield og Hillsborough med en flot 2-1 sejr mens højtflyvende Plymouth Argyle måtte nøjes med 2-2 hos Lincoln, hvilket dog var nok til at løfte The Pilgrims op på tredjepladsen.

 

Kommentarer fra manager Danny Cowley

“The players needed that, the staff needed it and our wonderful supporters certainly needed it. It was a really good performance and so now we have to make sure we use it as a catalyst to push on. We decided to go with the same team and knew we’d be criticised for that if it didn’t work out. But I could see the hurt in their eyes and they felt they owed each other, so there was a huge motivation. The conditions meant we had to formulate a game-plan and we dealt with them really well, showing an energy, intensity and purpose. We were better kicking into the shallow end and once we got armbands for Joe Morrell, it was alright! Just before half-time the corners were starting to get wet and with the way things have been going, you wonder if anything will turn out right for us.”

“The groundstaff are the ‘men of the match’ for getting the game on and also for allowing us to finish it. It would have taken a very brave referee to have called that off – I’m not sure he’d have got out of Fratton Park alive! Lee Johnson was doing his best and you can’t blame him for that. I would have been asking the same questions in that position. We’re very respectful of Sunderland because they’re a huge club and made a fantastic start to the season, but we showed what we’re capable of and now have to find some consistency.”

“Statistically, we’re the best pressing team in the division and have had the most entries into the final third. But we haven’t turned them into goalscoring opportunities and when we have, we haven’t taken them. So this result is pleasing and although we now have the international break, the boys will be in training all week and looking to build on it.”

League One, Fratton Park, 2. oktober 2021

Portsmouth – Sunderland 4-0 (3-0)

19. minut: 1-0 Marcus Harness

33. minut: 2-0 Lee Brown

45. minut: 3-0 John Marquis

61. minut: 4-0 John Marquis

Opstillingen (3-4-3): Bazunu; Freeman, Raggett, Williams; Romeo, Tunnicliffe, Morrell, Brown (anfører); Harness (Thompson ‘74), Curtis, Marquis (Harrison ‘85)

På bænken: Bass, Downing, Jacobs, Hackett, Hirst, Thompson og Harrison

Advarsel: Tunnicliffe og Curtis

Udvisning: Ingen

Tilskuere: 17.418, hvoraf 2.110 var medrejsende Sunderland-supportere

Interview efter kampen med manager Danny Cowley 

 

Kampens Højdepunkter