2021-22: Portsmouth – Crewe Alexandra 2-0

Marquis, Harness og publikum ga Pompey 3 poeng!

Portsmouth står med full pott etter to seriekamper, og har fått en god start på ligasesongen. For første gang på lenge fikk også publikum ta del i begivenhetene, og hjemmelaget var såpass mye bedre at det går an å bli lett optimistisk med tanke på fortsettelsen.

Danny Cowley gjorde flere endringer på laget som tapte cupkampen mot Millwall for 4 dager siden. Alex Bass, som har gjort sine saker bra i mål, måtte vike plassen for innleide Gavin Bazunu. Kieron Freeman var tilbake i laget etter Callum Johnsons karantene. Connor Ogilvie og Gassan Ahadme måtte også sette seg på benken til fordel for John Marquis og Marcus Harness. De to sistnevnte skulle vise seg å bli avgjørende for Pompey, så det er vanskelig å kritisere laguttaket denne gangen.

Første omgang:

Portsmouth hadde ballen mest, og dominerte banespillet. Etterhvert kom også sjansene, selv om det ikke var så mange helt åpenbare muligheter før pause. Harness hadde nok omgangens største sjanse da han fikk ballen fra Lee Brown, men bortelagets gode keeper Will Jääskelainen avverget. Clark Robertson ropte på straffe uten å få gehør, Ronan Curtis hadde et godt skudd, og Harness var nære ved å få en fot på ballen i en farlig posisjon like før pause.

Pompey var det beste laget, men manglet det lille ekstra som trengs for å avgjøre fotballkamper. Crewe var ikke helt ufarlige heller, men headingen fra Mikael Mandron gikk over mål.

Andre omgang:

Hjemmefansen hadde såvidt rukket å finne plassene sine etter hvilen før de kunne slippe jubelen løs. Ryan Tunnicliffe dro med seg ballen og fant Marquis som fikk ballen i mål, via stolpen. Drøyt 11.000 hjemmefans kunne endelig delta i feiringen av en scoring på Fratton Park.

Crewe var nære en utligning like etterpå da Callum Ainley fikk en god mulighet. Avslutningen gikk utenfor, og Pompey overtok raskt initiativet igjen. Det var tydelig at taktikken gikk ut på å jage 2-0 fremfor å prøve å trygge ledelsen. Dette så vi ikke alltid under Kenny Jackett, og det er en endring som fansen setter stor pris på. Denne gangen fikk også Pompey betalt i form av en flott 2-0 scoring signert Marcus Harness, etter forarbeid som involverte både Curtis og Tunnicliffe.

Portsmouth så seg aldri tilbake etter dette, og seieren var i grunnen aldri truet. Joe Morell fikk sin debut da han kom inn for Williams i det 74. minutt. Michael Jacobs og George Hirst fikk også spilletid på slutten da Cowley tok ut Marquis og Hackett-Fairchild.

En kamp som vil bli husket:

Dette var på ingen måte en kamp for historiebøkene, men jeg tror likevel det er mange fans som vil huske denne dagen da man endelig fikk lov å fylle Fratton Park igjen. Det vil si: klubben fikk bare selge drøyt halvparten av billettene, og dette har skapt en del misnøye. Klubben melder også om kaos på telefon, og lange køer i forbindelse med innslipp. Vi får håpe dette er oppstartsproblemer som lar seg løse, slik at Fratton Park igjen kan bli en arena som bortelagene gruer seg for å komme til.

Selv hadde jeg mine tvil rundt laget før sesongstart, og ble ikke overbevist av seieren i første kamp. Nå var det imidlertid fremgang i alle deler av spillet og siden Pompey stiller med et nesten helt nytt lag er det grunn til å tro at de vil bli bedre utover i sesongen. Det vil selvfølgelig de andre topplagene også og det er altfor tidlig å trekke konklusjoner, men en gryende optimisme er i hvert fall på sin plass.

Allerede på tirsdag er det ny kamp på Fratton Park, mot Steve Cotterill og hans Shrewsbury. Bring em on!

 

Her kan du lese den offisielle kamprapporten:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/august/match-report-for-portsmouth-vs-crewe-alexandra-on-14-aug-21/

 

League One, Fratton Park 14. august 2021:

Portsmouth – Crewe Alexandra 2-0 (0-0)

48. min 1-0 John Marquis

64. min 2-0 Marcus Harness

Pompey (4-2-3-1): Bazunu; Freeman, Raggett, Robertson (kaptein), Brown; Tunnicliffe, Williams (Morrell 74); Harness, Hackett-Fairchild (Jacobs 79), Curtis; Marquis (Hirst 82)

Ubenyttede reserver: Bass, Ogilvie, Gassan, Harrison

Kort: Ingen fra Pompey

Tilskuere: 11,470 (306 bortefans)

 

Portsmouth manager Danny Cowley:

“It was a good performance and we were pleased with the energy and intensity, while we also played with purpose and control.»

“I was a little bit disappointed with the first half, when we didn’t execute as well as we could have in the final third.»

“But we came out after the break and knew that if we kept the same levels, then we would be able to find a way.»

“It does feel a lot easier when your kicking towards the Fratton End and that was obviously a big help for us.»

“The fans were exceptional – it felt like there were 30,000 inside the ground – and we really appreciate that.»

 

Du kan se hele intervjuet med Danny Cowley her:

Høydepunkter fra kampen:

 

Marquis scoret igjen

 

 

Harness fant en åpning og gjorde 2-0 
En fornøyd manager