Freeman tilbake i Pompey

Han var på lån i Pompey da vi var i League Two under Paul Cooks ledelse. Siden den gangen har Kieron Freeman spilt i både Championship og Premier League. Nå returnerer han til Fratton Park.


NYHETER: 29 år gamle Kieron Freeman er klar for Pompey. Den rutinerte forsvarsspilleren har skrevet under på en toårskontrakt med Pompey. Pompey har også sikret seg opsjon på ytterligere ett år.

Freemans kontrakt med Championship-laget Swansea gikk ut ved sesongslutt og han kommer derfor gratis til Pompey.

SE OGSÅ: Kieron Freemans spillerprofil

Freeman spilte sju kamper for Pompey på lån i League Two under Paul Cooks ledelse i 2015/16. Han var ingen stor suksess da, og han ble også utvist i en av sine kamper.

Siden den gangen har han først og fremst hatt suksess i Sheffield United. Her var han med på opprykk fra League One og spilte både i Championship og litt i Premier League.

 

– Kunne tjent mer andre plasser

Freeman fikk kontrakt etter å ha overbevist på prøvespill i sommer.

– Vi er veldig glade for å ha signert en spiller av Kierons kaliber, som har spilt på alle profesjonelle nivå i England. Etter at han var her sist, har han vært en del av et fantastisk Sheffield United-lag som gikk fra League One til Premier League.

– Han er en teknisk veldig god spiller, og han er en offensiv, overlappende back. Selv om han har oppnådd mye i sin karriere, kommer han hit revansjesugen og klar for å vise hva han er god for etter en frustrerende 2020/21-sesong.

– Etter å ha vært hos oss i ti dager, har vi blitt imponert over hans arbeidsmoral og holdning. Vi liker å signere personer, framfor fotballspillere, og vi har brukt tiden til å bli nærmere kjent med han. Han har også fått muligheten til å bli nærmere kjent med oss. Han kunne tjent mer i andre klubber, men han foretrakk å komme hit. Det sier mye om klubben, kommenterer hovedtrener Danny Cowley til Pompeys nettside.

 

Roser Fratton Park-stemningen

Kieron Freeman selv er overbevist om at han vil gjøre det bedre nå i sin andre periode som Pompey-spiller enn han gjorde da han var på lån i 2015/16 i League Two.

– Det har skjedd mye siden sist jeg var her, både med meg og Pompey. Jeg kunne ikke si nei da sjansen til å returnere her dukket opp. Nå ønsker jeg å få så mange kamper som mulig og bidra for å få klubben tilbake der de ønsker. I likhet med da jeg spilte for Sheffield United, er Pompey en klubb som er for stor for ligaen klubben er i. Det er ingen tvil om at opprykk er målet her.

– Det at jeg kjente klubben fra før spilte inn på min avgjørelse. Det gjorde også trenerteamet her. Jeg kjente også noen av spillerne fra da jeg var her sist. Bassy (Alex Bass) var her faktisk sist også. I tillegg kjenner jeg Ellis Harrison fra Wales U21-landslaget og jeg har møtt mange av de andre på banen før. Alle har tatt veldig godt imot meg.

– Når Fratton Park rister en lørdag ettermiddag, finnes det ikke noen bedre følelse for en fotballspiller, kommenterer Kieron Freeman, som står med 1 A-landskamp for Wales.

Kieron Freeman i aksjon for Pompey i League Two.