– En av de beste unge keeperne i Europa

Danny Cowley er svært fornøyd med å ha sikret seg Gavin Bazunu på lån kommende sesong.


NYHETER: Forrige sesong spilte Gavin Bazunu 32 kamper på lån i League One-klubben Rochdale. Nå kommer 19-åringen (født 2002) på et nytt lån. Bazunu lånes ut fra Manchester City til Pompey for 2021/22-sesongen.

Til tross for sin unge alder, har han allerede 4 A-landskamper for Irland. Han kom fra Shamrock Rovers hjemme i Irland til Manchester City for tre år siden.

SE OGSÅ: Gavin Bazunus spillerprofil

 

– Moderne keeper

– Jeg ser veldig i gang til å komme i gang og til å møte de andre spillerne. Manageren her sa alle de rette tingene da han fortalte meg om hvordan han ønsker at vi skal spille fotball og om sine tanker.

– I flere uker har jeg nå sett fram til å få fullført denne avtalen. Jeg prøver å være en moderne keeper som er trygg med ballen i beina og kan være en ekstra utespiller når vi har ballen i laget. Samtidig er min hovedjobb å hindre motstanderen i å score.

– Det var perfekt for meg å få være på utlån i Rochdale forrige sesong. Jeg fikk mye spilletid og utviklet meg mye det året. Spesielt feltarbeidet mitt, forteller Bazunu til Pompeys offisielle nettside.

 

Skal konkurrere med Bass om å bli førstekeeper

– Med signeringen av Gavin har vi sikret oss en av Europas beste unge keepere kommende sesong. Han er veldig rask til å forflytte seg, er flink til å dekke hele boksen og han er utrolig modig. Han er også svært god med ballen og har lært mye av utlånet sitt i Rochdale forrige sesong.

– Han var trolig den travleste keeperen i League One forrige sesong. Han var i alle fall den med flest redninger. Vi har jobbet hardt for å få til denne overgangen, og det var også Championship-klubber som var interessert. Men vi la våre planer fram for Manchester Citys keepertrener og fortalte hvordan vi ønsker å spille og hvordan vi vil bruke Gavin, kommenterer Pompeys hovedtrener Danny Cowley.

Pompey har med det to unge keepere i stallen. Alex Bass er nå blitt 23 år, mens nykommer Bazunu altså er kun 19 år. Sannsynligvis skal det inn én keeper til, men det blir trolig en som er inneforstått med å være et tredjevalg.

– Nå har vi to fantastiske, unge keepere som vil kjempe for å bli førstekeeper hos oss kommende sesong. Jeg tror de kan presse hverandre slik at begge blir bedre. Dette er den type konkurranse vi ønsker om alle plassene på laget, tilføyer Cowley.