Han skal erstatte Whatmough

Den skotske midtstopperen Clark Robertson har skrevet under på en toårskontrakt med Pompey.


NYHETER: Med Jack Whatmouth, Rasmus Nicolaisen og James Bolton ut Fratton Park-porten, hadde Pompey kun Sean Raggett og Paul Downing på stopperplass. Nå er den første av minst to nykommere på stopperplass klar.

Clark Robertson kommer gratis fra Championship-klubben Rotherham, ettersom hans kontrakt med klubben går ut nå 1. juli.

SE OGSÅ: Clark Robertsons spillerprofil

 

Venstresidet midtstopper

– Vi er veldig glade for at Clark har skrevet under på en toårskontrakt med Pompey. Han kommer med mye Championship-erfaring. Han har også vært med på opprykk fra League One tidligere og som 27-åring er det nå han skal ha sine beste år på fotballbanen.

– Det er viktig for oss å signere en venstresidet midtstopper nå, for å sikre balanse i forsvaret. Han er veldig trygg og god med ballen og er med sin pasningsfot i stand til å sette i gang angrep. Clark er en veldig god fotballspiller og en veldig fin person. Han kommer til å bringe mye til klubben, kommenterer hovedtrener Danny Cowley til Pompeys offisielle nettside.

Den tidligere skotske U21-landslagsspilleren spilte i Aberdeen fram til han gikk til Blackpool i 2015. Her spilte han over 100 kamper, og han scoret faktisk også for Blackpool på Fratton Park.

I 2017 var han med på opprykk fra League Two til League One med Blackpool. I 2018 gikk han til Rotherham og her opplevde han opprykk fra League One til Championship. Det ble 69 kamper (5 mål) for Rotherham før han nå altså har signert for Pompey.

 

– Managerens planer passer meg bra

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Helt siden manageren ringte og ville ha meg til Portsmouth, har jeg vært veldig ivrig etter å komme i gang i Pompey. Jeg liker planene hans for klubben og med meg. Han har vist meg en presentasjon av hvordan han ønsker å spille og hvordan han vil bruke meg, og disse planene passer meg veldig godt.

– Jeg tar steget ned fra Championship nå, men jeg vil tilbake dit så fort som mulig. Forhåpentligvis med Pompey. Jeg vet hva som kreves for å komme ut av denne divisjonen og målet er et nytt opprykk. 

– Kona og jeg gleder oss veldig til å flytte ned sør og komme i gang med vårt nye liv på sørkysten. Atmosfæren på Fratton Park er veldig god, og jeg gleder meg enormt til å spille foran et fullsatt Fratton Park, sier Robertson til Pompeys offisielle nettside.