Tallene fra 2020/21-sesongen

Hvem scoret mest, spilte flest kamper, hadde flest assists og fikk flest kort for Pompey i 2020/21? Dette og mye mer kan du lese i denne artikkelen.


NYHETER: At John Marquis (bildet) ble toppscorer i Pompey har nok de fleste fått med seg. Han scoret 18 mål denne sesongen, 16 av disse i serien. Dette er ikke dårlige tall, men samtidig er det ikke godt nok for et førstevalg på topp (som også tar straffespark) om en skal rykke direkte opp. Ni spillere scoret mer i League One enn John Marquis. Toppscorer Jonson Clarke-Harris (Peterborough) scoret 33 seriemål. Altså mer enn dobbelt så mye som Marquis, som ble hentet for hele 1 million pund for to år siden.

Andre verdt å merke seg på toppscorerlisten i League One er Sunderlands Charlie Wyke på 2. plass med 20 seriemål, Sammie Szmodics (Peterborough) som var linket til oss før sesongen med 14 seriemål og Brett Pitman (Swindon) med tolv seriemål.

Toppscorerliste i League One 2020/21:

Nummer to på toppscorerlisten til Pompey var også denne sesongen venstrekant Ronan Curtis. Han scoret 15 mål, elleve av dem i serien. Pompey, som endte på 8. plass på tabellen, scoret 65 seriemål. Det var sju lag som scoret mer enn Pompey, og det var de sju lagene foran oss på tabellen.

Pompeys toppscorerliste (cupmål utenom i parentes):
John Marquis 16 (+2)
Ronan Curtis 11 (+4)
Marcus Harness 7 (+3)
Tom Naylor 6 (+2)
Ryan Williams 5
Ellis Harrison 4 (+2)
Sean Raggett 3 (+2)
Andy Cannon 2
Lee Brown 2
Michael Jacobs 2
Jack Whatmough 1
Ben Close 1
James Bolton 1
Harvey White 1
Charlie Daniels 1
Jordan Hiwula (+3)
Gareth Evans (+1)
Rasmus Nicolaisen (+1)
Callum Johnson (+1)
Haji Mnoga (+1)
+ 2 selvmål

 

Hat-tricks

Det ble scoret ti hat-tricks i League One denne sesongen. Ett av dem ble scoret av en Pompey-spiller. Marcus Harness scoret tre mål i bortekampen mot sin tidligere klubb Burton da Pompey vant 4-2.

To spillere scoret to hat-tricks hver, og det var ikke overraskende de to som endte øverst på toppscorerlisten. Peterboroughs Jonson Clarke-Harris scoret to hat-tricks og det gjorde også Sunderlands Charlie Wyke.

Verdt å legge merke til på listen under er også at tidligere Pompey-spiss Joe Mason scoret hat-trick. Han scoret tre for MK Dons da de vant 3-1 mot Fleetwood.

(Kilde: Wikipedia)

 

Servitørene

Det er to spillere som skiller ser ut når det gjelder målgivende pasninger denne sesongen: Kantspillerne Ronan Curtis og Marcus Harness. Nå skal det sies at begge har spilt spiss i løpet av sesongen også, men de har med henholdsvis 12 og 11 assists vært våre fremste servitører denne sesongen.

Slik ser hele listen ut i Pompey 2020/21:

Ronan Curtis 12
Marcus Harness 11
John Marquis 7
Andy Cannon 6
Ryan Williams 6
Lee Brown 4
Michael Jacobs 3
Callum Johnson 3
Jack Whatmough 2
Cameron Pring 2
Ellis Harrison 2
Rasmus Nicolaisen 1
Ben Close 1
George Byers 1
Bryn Morris 1
Alfie Stanley 1
Tom Naylor 1

 

Hvem spilte mest?

Tre Pompey-spillere spilte samtlige kamper for Pompey i årets League One-sesong. Det var keeper Craig MacGillivray, kaptein og midtbanespiller Tom Naylor og ving/spiss Marcus Harness. Av disse var det én som spilte samtlige minutter, og det var Craig MacGillivray.

Som bildet under viser var vår keeper én av kun 13 spillere i hele EFL (English Football League) som spilte samtlige minutter av samtlige kamper.

 

Bedre borte enn hjemme

Satt du med et inntrykk av at Pompey var bedre på bortebane enn hjemmebane denne sesongen? I tilfelle har du helt rett. Pompey tok 40 av sine 72 poeng på bortebane. Borte ble det tolv seire, fire uavgjort og sju tap. Hjemme ble det ni seire, fem uavgjort og ni tap.

Det samme gjelder for øvrig for tre av lagene foran oss. Også Sunderland, Lincoln og Charlton var bedre borte enn hjemme denne sesongen.

Slik ble for øvrig sluttabellen i League One. Det er i skrivende stund ikke klart hvem som blir det tredje laget som rykker opp sammen med Hull og Lincoln. Finalen på Wembley blir mellom Blackpool og Lincoln.

 

Dårlig start – på topp til jul

Det endte med 8. plass i League One for Pompey denne sesongen. Før siste serierunde var Pompey på 6. plassen som ville gitt play-off, men tap hjemme for Accrington Stanley i siste serierunde sørget for at det ble en skuffende sluttplassering.

Starten på sesongen var fæl. Til tross for greit kampprogram var Pompey på 21. plass etter tre serierunder. Så gikk det bedre og etter 19 serierunder var Pompey øverst. Deretter gikk det nedover igjen. Etter 34 kamper var Pompey nummer ti og Kenny Jackett måtte gå da Pompey i tillegg tapte finalen i EFL Trophy. Under Danny Cowley var Pompey oppe på en 4. plass med åtte serierunder igjen, men så ble slutten på sesongen for svak til at det ble play-off.

 

 

Råtassene

Tre ganger fikk Pompey rødt kort denne sesongen. Jack Whatmough opplevde det to ganger, og begge gangene var det direkte rødt kort. Det betydde totalt sju kampers karantene på Whatmough. I tillegg til Whatmough ble John Marquis utvist én gang. Også det var et direkte rødt kort. Han fikk tre kampers karantene.

På fair play-tabellen for League One havnet for øvrig Pompey på 20. plass (av 24 lag) denne sesongen. Charlton, ledet av Lee Bowyer, havnet ikke overraskende nederst. Øverst på fair play-tabellen havnet Doncaster. De fikk gult kort 58 ganger på 46 ligakamper, ingen utvisninger.

Her er hele listen over hvem som fikk gult kort for Pompey i 2020/21 (kort i cupkamper kommer utenom, de står i parentes):

Ronan Curtis 9
Andy Cannon 9
Marcus Harness 8
Tom Naylor 7 (+3)
John Marquis 6 (+1)
Ryan Williams 5 (+1)
Sean Raggett 5
Jack Whatmough 5
Lee Brown 4 (+2)
Callum Johnson 4
Rasmus Nicolaisen 3 (+1)
George Byers 2
Charlie Daniels 2
Harvey White 2
Ellis Harrison 2
Haji Mnoga 1 (+2)
Paul Downing 1 (+1)
Bryn Morris 1
Ellis Harrison 1
Michael Javobs 1
Cameron Pring (+2)
James Bolton (+1)
Gareth Evans (+1)

Jack Whatmough ble utvist to ganger denne sesongen. Begge ganger var det direkte rødt kort. Det betydde tre kampers karantene første gangen og fire kampers karantene neste gang.