I forhandlinger med kontraktløse spillere

Pompey har frigitt spillere som Andy Cannon og Jordy Hiwula, men er i forhandlinger om ny kontrakt med blant annet Jack Whatmough, Ben Close, Craig MacGillivray og Tom Naylor.


NYHETER: Jack Whatmough, Ben Close, Craig MacGillivray, Tom Naylor, Ryan Williams, Haji Mnoga og Alfie Stanley har alle kontrakter som går ut nå i juni. Pompeys hovedtrener Danny Cowley skal ønske å beholde dem, men årsaken til at det ikke er noen avklaring ennå skal være at spillerne ikke tilbys så gode kontrakter som de ønsker.

Tom Naylor skal være en av klubbens best betalte spillere og har også vært kaptein og nøkkelspiller de siste sesongene. Nå skal ha være tilbudt en kontrakt med lavere lønn enn den han har. Det rapporteres at Naylor ikke ønsker å signere kontrakten han har tilbudt og mye tyder på at kapteinen forlater Fratton Park.

Det samme skal gjelde Craig MacGillivray. Keeperen som ble kåret til årets spiller 2020/21 av blant annet vår supporterklubb, er tilbudt ny kontrakt. Men den skal være med dårligere lønn enn den han har i dag. Neppe det han håpet på etter en sesong hvor han har blitt kåret til Portsmouths beste.

Danny Cowley har også innrømmet overfor The News at han får et mindre budsjett enn hva Jackett hadde forrige sesong. Pompey har tapt 700.000 pund i måneden det siste året. Nå er Pompey heldige med at Eisner-familien sørger for at det ikke er fare for at klubbens havner under administrasjon av den grunn, men budsjettet må ned.
Craig MacGillivray skal ifølge Cowley ønske en lønnsøkning, absolutt ikke en nedgang, og mye tyder på at vår førstekeeper derfor er på vei ut av Fratton Park-porten. Peterborough, som rykket opp til Championship denne sesongen, skal være interessert.

Også Ryan Williams, Jack Whatmough og Ben Close er tilbudt nye kontrakter. Dette er spillere som er kommet opp gjennom klubbens eget akademi, men selv om de er ønsket med videre er det sannsynlig at alle tre kan få kontrakter med høyere lønn andre steder. Whatmough skal være tilbudt kun ettårskontrakt, men med en forlengelse om han spiller et visst antall kamper. Dette med bakgrunn i hans mange langvarige skader. I 2020/21 hadde ikke Whatmough noen langvarige skader, men han sto over sju kamper med karantene grunnet to ganger direkte rødt kort.

 

Unggutter med uavklart framtid

Når det gjelder ungguttene Alfie Stanley og Haji Mnoga er også de ønsket med videre. Pompey har en opsjon på forlengelse med Mnoga, og den går trolig gjennom. Danny Cowley har allerede snakket om planer om å låne Mnoga ut neste sesong slik at han får en full sesong med mange kamper. Trolig er det i League Two Cowley håper Mnoga kan få denne erfaringen.

Stanley skal være i tenkeboksen. Han er den eneste sisteårsspilleren fra akademiet som er aktuell for å fortsette i Pompey også neste sesong, men spissen har ikke bestemt seg for om han vil signere ennå. Sannsynligvis er heller ikke Stanleys kontrakt særlig lukrativ.

Alfie Stanley og Haji Mnoga (til høyre) er begge ønsket med videre av Pompey.