Hvem er årets spiller 2020/21?

2020/21-sesongen er snart over. Søndag 2. mai er siste frist for å stemme på hvem du mener har vært Pompeys beste denne sesongen.


VAP-NYHETER: Forrige sesong var det Christian Burgess som ble stemt fram som årets spiller av oss i Venner av Portsmouth. Da med Alex Bass som årets unge spiller. Det var jevnt i toppen mellom Burgess og Ronan Curtis. Når det gjaldt årets unge spiller, var det ingen tvil om Bass.

I fjor fikk vi ikke reist over og delt ut prisen til Burgess. Dessverre får vi ikke gjort det i år heller. Forhåpentligvis blir det muligheter neste sesong.

Men vi vil uansett stemme fram hvem som er vår årets spiller og årets unge spiller også for 2020/21-sesongen.

SE OGSÅ: Tidligere årets spiller i Venner av Portsmouth

Fristen for å sende inn dine stemmer er 2. mai. Altså ei uke fra i dag.

Slik stemmer du

Som tidligere år får hver medlem muligheten til å stemme én gang. Du stemmer slik:

– Gi tre poeng til den du mener var vår beste spiller, to poeng til den nest beste og ett poeng til den du mener var vår tredje beste spiller forrige sesong.

– Skriv navnet på den unge spilleren du mener fortjener å bli kåret til årets unge spiller. Kriteriene finner du lenger nede i artikkelen.

– Send dine stemmer til undertegnede på epost: joakim.ellingsen at gmail.com, eller skriv det inn som kommentar på vår facebookside.

 

Kandidatene

Du står fritt til å velge hvem du vil, men her er kandidatene som trolig vil få flest stemmer:

Craig MacGillivray. Keeperen ble overraskende vraket i andre halvdel av sesongen i fjor, og det er fortsatt en del supportere som mener vi ville rykket opp om MacGillivray hadde beholdt keeperplassen i sesonginnspurten. Denne sesongen har han vært et klart førstevalg. Han har hatt noen tabber som har kostet oss poeng, men han har også hatt flere kamper hvor han har reddet oss. Kort fortalt har han hatt en god sesong.

Callum Johnson. Ble hentet fra Accrington Stanley før sesongen og har vært et udiskutabelt førstevalg på høyrebacken. Det hadde vært forventet mer av han offensivt, men han har vært solid og da han var ute med skade var han savnet.

Jack Whatmough. Vår egenproduserte midtstopper var spådd en vel så stor framtid som Adam Webster, som i dag spiller i Premier League med Brighton, men han har vært svært skadeforfulgt. Denne sesongen har han stort sett vært skadefri og han har vært god for oss. Det som trekker mest ned er at han har måttet stå over sju kamper på grunn av at han to ganger har fått direkte rødt kort for meningsløse taklinger midt på banen. De utvisningene har kostet oss dyrt. Når han har vært på banen har han vært solid, og med kontrakt som går ut til sommeren ryktes det at flere Championship-klubber er interesserte.

Sean Raggett. Til tider utskjelt og latterliggjort i sosiale medier, og han har da også kostet oss en del baklengsmål. Samtidig står han med fem mål riktig vei (tre i serien) og har en innstilling som imponerer alle. Ofrer alt i alle dueller og er virkelig en spiller du vil ha med deg i krigen. Veldig duellsterk, men har hatt noen kamper hvor han har vært som Bambi på isen. Det trekker naturlig nok ned.

Lee Brown. Venstrebacken var tidvis utskjelt forrige sesong og mange foretrakk også Cameron Pring i høst, men da Pring ble hentet tilbake til Bristol City kom Brown inn på laget igjen. Har vært veldig solid i vinter og vår, og hvor god han var under Cowleys første kamper ble veldig tydelig da han ble skadet og erstattet av Charlie Daniels. Daniels har ikke vært i nærheten av å holde Browns nivå og resultatene har blitt deretter de siste ukene. Solid defensivt og har bra samspill offensivt med Curtis.

Tom Naylor. Kapteinen vår har tidvis vært svært god denne sesongen. I en periode i høst var han sannsynligvis divisjonens beste midtbanespiller. Vant dueller, spilte sine medspillere fram, ledet laget til topps av League One og scoret noen fantastiske mål. Beholdt kapteinsbindet da Cowleys kom inn på trenersiden, men Naylor har ikke levert på samme nivå de siste månedene. Har alt i alt likevel hatt en god sesong.

Andy Cannon. Den energiske midtbanespilleren var utvilsomt en av våre beste spillere før jul, men det har ikke gått like bra i 2021. Småskader har plaget han og han har vært mye på benken under Cowleys. To scoringer og seks assists er også i minste laget med tanke på spilletiden han har fått. Spillestilen hans er derimot godt likt av supporterne. Han er energisk, hardtarbeidende og har evnen til å dra fram den spektakulære pasningen eller avslutningen når en minst venter det.

Ryan Williams. Det er veldig delte meninger om den australske kantspilleren, som var i Pompey som unggutt før han ble solgt til Fulham da vi hadde økonomiske problemer. Kom tilbake til Fratton Park for to år siden, uten at Pompey har fått det beste ut av ham. Han er hardtarbeidende og anvendelig. Får også mye ros av vår nye hovedtrener Danny Cowley. Det blir derimot lite målpoeng fra en offensiv spiller med så mye spilletid som Williams har fått. Fire mål og seks assists er i minste laget for en spiller som har spilt fast nesten hele sesongen.

Marcus Harness. Den raske kantspilleren er den med flest assists denne sesongen. Ti ganger har Harness vært nest sist på ballen ved Pompey-scoringer. Han har også ti mål (sju i ligaen). Har vært veldig variabel, men i form holder han høyt nivå. Som i de første kampene til Cowleys eller da han scoret hattrick borte mot Burton i høst.

Ronan Curtis. Den irske kantspilleren, som også spilte tre kamper som spiss da alle våre spisser var ute, var nær ved å bli årets spiller i fjor, men havnet da bak Christian Burgess. Denne sesongen har Curtis igjen vært variabel, men han står med 14 mål (ti av dem i serien) og ni assists så langt. Det er utvilsomt gode tall av en kantspiller. Utvilsomt en kandidat til årets spiller.

John Marquis. Spissen har fått mye kritikk denne sesongen, men han står med 16 mål denne sesongen (14 i serien) og er vår toppscorer. Da må han nevnes som en kandidat, selv om han får kritikk for å ha underprestert. Han er i skrivende stund vår eneste tilgjengelige spiss, men han misser store sjanser – inkludert to straffespark denne sesongen – i for stor grad til at du finner mange Pompey-supportere som mener han har hatt en god sesong.

 

Årets unge spiller

Kriteriet for å bli kåret til årets unge spiller er at kandidaten ikke kan være eldre enn 21 år ved sesongstart. Denne sesongen har vi ytterst få kandidater. Vi har flere unge spillere som har fått litt spilletid i EFL Trophy, men det er kun én ung spiller som har fått spilletid i serien.

Haji Mnoga er mannen. Mnoga kommer fra eget akademi og har vært tatt ut på engelske u-landslag. Han er nå nettopp fylt 19 år. Han debuterte faktisk høsten 2018, bare 16 år gammel. Han har nå totalt 13 førstelagskamper (1 mål). Ni av kampene har kommet denne sesongen, fem av disse i ligaen. Målet hans kom også denne sesongen. Han scoret i en EFL Trophy-kamp. Han har vært ute med skade nå i vår. Hans forrige kamp var mot Doncaster 2. mars.

Spørsmålet er derfor om Haji Mnoga skal stemmes fram som årets spiller, eller om vi skal la være å kåre årets unge spiller i år. Det er de to valgene du har når du stemmer.

 

Svarfrist

Portsmouth FC har bedt om å få alle supporterklubbers kåringer innen mandag 3. mai. Siste frist for å sende inn dine stemmer er derfor klokka 20.00 søndag 2. mai

Slik så det ut da Enda Stevens fikk prisen for årets spiller 2016/17. Thomas Ulvund til venstre, Trond Gyldenskog Nedal til høyre.