2020-21: Opptakt Crewe Alexandra – Portsmouth

To lag på jakt etter revansje!


Portsmouth gikk på sist første tap etter managerskiftet, og Crewe må prøve å reise seg etter et ydmykende 0-6 tap mot Oxford i helgen. For Pompey sin del handler det ikke bare om moralen, men om en plass i play-off. Hjemmelaget Crewe ligger nokså trygt plassert i ingenmannsland på tabellen og har først og fremst æren å spille for. Tirsdagens kamp på Alexandra Stadium skulle egentlig vært spilt i februar, men ble den gang utsatt på grunn av frossen bane. Det er neppe noen ulempe for Portsmouth at kampen heller blir spilt nå, siden brødrene Cowley ser ut til å ha fått litt fart på laget. Og The Railwaymen er verken innblandet i opp – eller nedrykkstrid.

 

Litt om Crewe Alexandra

Laget fra Crewe i Cheshire, litt nordøst for Stoke, ble stiftet i 1877. De kalles enten The Railwaymen eller The Alex. Førstnevnte henspeiler på nærheten til jernbanen, som passerer like bak det ene målet. Vi i Venner av Portsmouth foretrekker imidlertid The Alex, som skyldes at klubben var oppkalt etter den danske prinsessen Alexandra.

Klubbens beste periode var rundt siste årtusenskiftet, da The Alex befant seg i The Championship. Etter en periode nede i League Two ble det deretter opprykk i den amputerte 2019-20 sesongen. Manageren er 40-årige David Artell, som etter opprykket ble kåret til årets manager i League Two.

Sesongen har bydd på både opp – og nedturer for The Alex. Det nyopprykkede laget tapte  sin første to kamper, deretter ble det seier i de to neste. En dårlig periode i oktober og november 2020 brakte laget inn i nedrykkstriden, men Artell sine gutter reiste seg og spilte 10 kamper på rad uten tap i desember 20 / januar 21. De siste 7 kampene har gitt seier eller nederlag i annenhver kamp, og altså et sviende 0-6 tap hjemme mot Oxford i helgen som var.

 

Spillere vi må se opp for

Franskmannen Mikael Mandron er toppscorer så langt i år med 9 mål i alle turneringer, hvorav 6 i ligaen. Like bak følger midtbanespiller Oliver Finney med 8 mål og unggutten Owen Dale med 7. Finney er imidlertid fortsatt ute med skade. Harry Pickering, på lån fra Blackburn, har bidratt til å holde antall baklengsmål nede sammen med keeper Jääskeläinen. Ikke Jussi, som spilte over 400 kamper for Bolton, men sønnen Will.

The Alex har ikke meldt om noen skadeproblemer, utover nevnte Finney.

 

Situasjonen hos Pompey

John Marquis har sonet ferdig sin karantene, men er likevel tvilsom til kampen på grunn av en ankelskade. Lee Brown ble byttet ut med en hamstringsskade i kampen mot Burton, og er uaktuell til kampen. Det betyr antagelig at Charlie Daniels, som scoret trøstemålet, får sjansen fra start. Alex Bass, Ellis Harrison, Jordy Hiwula og Michael Jacobs er også skadet.

Andy Cannon har fått spilletid i de siste kampene, og med ham, Tom Naylor og Ben Close bør det være bra med alternativer på midtbanen. Det er tynnere i angrepet, hvor Ronan Curtis har fått prøve seg som spiss, med vekslende hell. Ryan Williams og Marcus Harness er alternativer, hvis ikke brødrene Cowley bestemmer seg for å gi unngutten Alfie Stanley sjansen.

 

Litt historikk og formtabell

Lagene står likt med 7 seire hver i innbyrdes oppgjør. I november 2020 var imidlertid Pompey best da lagene møttes på Fratton Park. 2 mål av Curtis, og ett hver av Marquis og Naylor, ga en sterk 4-1 seier til hjemmelaget. Før det hadde ikke lagene møttes siden 2016/17, da Portsmouth bare greit ett poeng på de to kampene i League Two.

Formmessig er det fordel Pompey, men kampen vil bli en god test på hvordan Cowleys menn takler et tilbakeslag. Bortelaget har også mest å spille for, siden playoff i aller høyeste grad er innen rekkevidde.

 

Les opptakten på Portsmouths offisielle sider her:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/april/match-preview-for-crewe-alexandra-vs-portsmouth-on-13-apr-21/

 

 

Portsmouth manager Danny Cowley:

“In the final third we certainly need more penetration and to move the ball quicker than we did on Saturday.”

“Once you get that, the decision making and execution naturally improves as a consequence, so there’s work for us to do.”

“The last part of the jigsaw is always the finishing phase and you can’t start there as a coach. You have to start at the beginning.”

“Crewe have got some really good young players, with a clear understanding of how they want to play.

“They can be really dangerous if you allow them to get into their flow, so we expect to see the best version of them.”

 

Du kan ser hele intervjuet med Cowley her: