2020-21: Portsmouth – Burton 1-2

Danny Cowleys første tap som hovedtrener i Pompey gjør at alt håp om direkte opprykk kan glemmes. 


Etter å ha vunnet sine fire første kamper med ett mål, ble det ettmålstap i kamp fem for brødrene Cowley. Dermed er det tolv poeng opp til direkte opprykk, og selv om Pompey har én kamp mindre spilt enn Peterborough på 2. plass er det nå helt urealistisk å tro på direkte opprykk.

En del supportere hadde begynt å få troen på at dette kunne være mulig da Pompey vant fire kamper på rad, men intet tre vokser inn i himmelen. Nå handler alt om å sikre seg en av de fire play-off-plassene.

Pompey hadde ballen svært mye gjennom hele kampen, men Burton forsvarte seg bra og skapte trøbbel med sine lange innkast. Det var på et langt innkast like før pause 1-0-målet kom. Like etter pause dunket de inn et frispark fra langt hold. Et knallhardt og flott skudd, men MacGillivray burde nok stoppet et skudd fra en slik distanse.

Pompey presset på og gjorde en rekke bytter i 2. omgang, men reduseringsmålet kom så sent at det aldri ble skikkelig spenning. Målet kom ved innbytter Charlie Daniels. Han leverte en hard og god heading etter en kort corner.

Neste kamp for Pompey er allerede tirsdag. Da skal Pompey møte Crewe på bortebane.

 

Den offisielle kamprapporten

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/april/match-report-for-portsmouth-vs-burton-albion-on-10-apr-21/

 

Ettertanken

Selv om Pompey var favoritter hjemme mot Burton etter fire seire på rad under nytt trenerteam, var det ikke veldig overraskende at seiersrekken stoppet her. Burton har tatt mye poeng i 2021, mens Pompey ikke har imponert veldig de siste par kampene – til tross for at det har endt med trepoengere.

Selv om ikke John Marquis har vært fantastisk for oss denne sesongen, har savnet av en spiss vært tydelig. Ronan Curtis har løst oppgaven greit, men dette er ikke hans beste posisjon og han er forhåpentligvis tilbake på kanten på tirsdag. John Marquis er ferdig med sin karantene på tre kamper nå, men Danny Cowley melder at han sliter med en ankel fortsatt. Det er derfor ikke sikkert at Marquis blir spilleklar. Alfie Stanley var på benken denne gangen. Kan det være verdt å gi unggutten sjansen på topp? Selv om han er ung og uerfaren, er han i alle fall en som kan spissrollen.

Det er det heller ikke sikkert at Lee Brown blir. Venstrebacken har vært god etter at Cowley overtok, men måtte ut med skade i 1. omgang. Det er usikkert hvor lenge han blir ute.

Michael Jacobs måtte av banen med skade mot Wigan forrige serierunde. Mot Burton var han ikke med i troppen. Etter kampen fortalte Cowley at han er ute resten av sesongen med en kneskade. Han må opereres. Dermed er det nå veldig tynt i rekkene framover på banen for Pompey. Vi har ikke råd til flere skader i sesonginnspurten.

 

Et kjapt ligaoverblikk

Sunderland tapte hjemme mot Charlton, mens Hull og Peterborough vant 3-0 i sine bortekamper. Selv om Sunderland har henholdsvis to og én kamp mindre spilt enn de to øverste lagene kan det se ut som at Hull og Peterborough stikker fra nå. Det er få kamper igjen og begge disse lagene viser god form.

Charltons seier gjør at de nå er bare to poeng bak Pompey, med like mange kamper spilt. Pompey er nummer fem, Charlton nummer sju.

Våre tabellnaboer Lincoln og Blackpool spilte uavgjort 2-2. Et godt resultat for oss, selv om Blackpool nå er foran Pompey på tabellen på 4. plass på bedre målforskjell. Lincoln er ett poeng bak oss på 6. plass. Begge disse lagene har én kamp mindre spilt enn oss.

Av lagene bak Charlton imponerte Oxford med en kruttsterk 6-0-seier borte mot Crewe, vår neste motstander i serien. Oxford er dermed med i kampen om play-off igjen. Ipswich og Gillingham spilte kun 0-0 i sine hjemmekamper mot henholdsvis MK Dons og Shrewsbury.

Doncaster og Accrington Stanley tapte stort hjemme mot henholdsvis Wigan og AFC Wimbledon. Mye tyder på at disse to lagene er i for dårlig form til å kunne ta noen play-off-plass.

 

Kommentarer fra hovedtrener Danny Cowley

“The overriding emotion is frustration because when you concede a soft goal against a team like Burton, you make life difficult for yourself. Our play in the first half was good – with control and rhythm – until we got to the final third, where we didn’t have the execution. We rushed quite a few decisions and want to try to upgrade our chances against a side that were dropping to a drop six. You need to move the ball quickly to get inside of them and give passes for your front players to run onto. We tried to force things a bit.”

“We needed more penetration and if you don’t have that, then they’ll just sit in. You might have a lot of possession, but you won’t hurt them. It was tough to concede from a free-kick within two minutes of the second half and we made some changes. I thought the substitutes sped our play up and meant we showed some real purpose, but we came up short in terms of quality and there’s definitely work for us to do in that area. Credit to Burton because they have a clear, direct style and asked us a lot of questions. You can’t criticise that unless you beat it.”

“It looks like we’ve lost Michael (Jacobs) for the season. He had a medial knee injury at the start of the campaign, then got a kick at Wigan and it’s flared up. This time it looks like a grade three, which will require an operation, so it’s certainly not ideal. We’re really short at the top end of the pitch. Lee (Brown) has got a soft tissue hamstring injury. We’ll have to pick the bones out of that and work out why it’s happened.”

 

League One, Fratton Park, 10. april 2021

Portsmouth – Burton 1-2 (0-1)

45. min. 1-1 Mike Fondop

47. min. 1-2 Joe Powell

88. min. 1-2 Charlie Daniels

Opstillingen (4-2-3-1):MacGillivray; Johnson (Bolton 73), Whatmough, Raggett (Nicolaisen 53), Brown (Daniels 26); Naylor (c) (White 73), Close; Harness, Cannon (Byers 53), Williams; Curtis

Ikke benyttede innbyttere:Ward og Stanley

Gult kort: Ingen

Tilskuere: Ingen

Lee Brown måtte ut med skade. Det er usikkert hvor lenge han er ute.

Sean Raggett var overraskende klar til spill og spilte med plastret kinn etter sin ansiktskade.

Hovedtrener Danny Cowley til venstre. Assistent Nicky Cowley til høyre.

Ben Close.

Callum Johnson.

1-0-målet kom etter et langt innkast.

 

Ronan Curtis hadde ingen stor dag på topp.