Stanley matchvinner da reservelaget slo Millwall

Et ungdommelig reservelag slo Millwall U23 1-0 i en treningskamp tirsdag.


NYHETER: Danny Cowley tok initiativ til en treningskamp for å få sett spillere i aksjon som han ikke har sett spille kamp ennå. Millwalls U23-lag takket ja til invitasjonen og dermed ble det treningskamp mellom et ungdommelig Pompey-lag og Millwall U23.

Det var kun den innleide reservekeeperen Lewis Ward og midtstopper Paul Downing som var rutinerte i Pompeys lag. Pompey stilte følgende lag: Ward; Mnoga (Hughes 86), Downing (Kaba 46), Cadman, Rew; Jewitt-White, Bell; Kavanagh, Lee, Brook; Stanley

Pompey startet kampen best og selv om Millwall kom bedre med, var det Pompey som var nærmest scoring før pause. Seok Jae Lee and Alfie Stanley var begge nær scoring.

I 2. omgang scoret Millwall like etter pause, men scoringen ble annullert for offside. Harry Jewitt-White var farlig frampå for Pompey, men Millwall festet gradvis grepet om kampen og så ut til å være det sterkeste laget. Da sørget ungguttene Haji Mnoga og Alfie Stanlet for et flott mål. Mnoga gjorde forarbeidet på Pompeys høyreside. Innlegget hans ble satt kontant i mål på en herlig volley av Stanley. Målet ser du under. Etter det hadde Pompey sjanser ved Lee og Jewitt-White til å score flere, men Stanleys mål ble kampens eneste.

 

Banker på førstelagsdøra

Målscorer Alfie Stanley har vært Pompey-fan hele sitt liv og har debutert på førstelaget i EFL Trophy. I serien har han ikke fått spille ennå, men Danny Cowley fortalte pressen at han var høyaktuell til hjemmekampen mot Rochdale langfredag da Pompey sto uten alle sin tre spisser.

Det endte med at Ronan Curtis ble flyttet fra venstrekanten til spiss, og Curtis fortsatte i den rollen også mot Wigan 2. påskedag.

Pompey mangler Harrison, Marquis og Hiwula også mot Burton på lørdag, men sannsynligvis fortsetter Pompey med Curtis på topp. Alfie Stanley kom ikke med i kamptroppen i noen av de to foregående kampene, men hans scoring mot Millwall kan i alle fall ikke ha minsket hans sjanser til å få bidra mot Burton.

SE OGSÅ: Alfie Stanleys spillerprofil

Haji Mnoga, som sto for assistent til Stanleys mål, har hatt spilletid i flere kamper denne sesongen, også i serien, men også han har vært ute av kamptroppen de siste ukene. Han spilte en meget god kamp mot Millwall og er nok i likhet med Stanley høyaktuell til en plass i troppen. Dessverre for Mnoga måtte han av banen med skade et par minutter før full tid. Neppe veldig alvorlig, men trolig nok til at han ikke kan trene de neste dagene.

Haji Mnoga måtte ut med skade like før slutt.