2020-21: Portsmouth – Ipswich Town 2-1

Etter fire strake tap i serien, ble det seier mot play-off-rival Ipswich i Danny Cowleys første kamp som Pompey-manager.

Selv om Pompey-spillerne fra start av virket svært motiverte og løp mye, slet Pompey i 1. omgang. Det var derfor ikke ufortjent da Norewood ha Ipswich ledelsen etter å ha lurt seg bort fra Sean Raggett. En presis corner fra Ronan Curtis ble headet inn av kaptein Tom Naylor like før pause.

I 2. omgang var Pompey klart bedre og det ble alt i alt en fortjent seier. Marcus Harness ble matchvinner etter et fint angrep hvor flere spillere var involvert på vår venstreside. Vi hadde også gode muligheter til å score flere.

Etter at vi tok ledelsen 2-1 var det herlig å se hvordan Pompey fikk tiden til å gå med å holde ballen i laget på Ipswichs halvdel. Langt bedre enn å legge seg bakpå og invitere motstanderen til å presse på for et utligningsmål (slik vi har vært vant til de siste årene).

Det offisielle kampreferatet

Tanker etter kampen

At Danny Cowley ledet Pompey til seier etter å ha havnet under 1-0 i sin første kamp, sier mye. Sist Pompey klarte å vinne en kamp hvor motstanderen scoret det første målet var påsken 2019.

Cowley rakk kun to treningsøkter med spillerne før kampen og selv om det ikke var spillemessig fantastisk, fikk vi se et Pompey-lag som viste en annen innstilling og som løp og presset motstanderen i langt større grad enn vi har sett på mange år fra Pompey.

Nå har Pompey ei spillefri midtuke og det gjør at Cowley-brødrene får mer tid på seg til å jobbe med spillerne før neste helgs bortekamp mot Shrewsbury. Vi klatret fra 10. til 7. plass på tabellen, og plutselig tror de fleste rundt Pompey på play-off igjen.

Ben Close og Michael Jacobs kom inn som innbyttere i 2. omgang og var sterkt delaktige i at kampen ble snudd. Ben Close ble kåret til Pompeys beste spiller, mens Jacobs viste at han trolig er den beste kandidaten til å overta for Curtis når han er opptatt med landslagsspill kommende helg. Forhåpentligvis kan han også slå gode dødballer. Cornerne våre var farligere enn på lenge i går. Det ble mål på en av dem og svært nær scoring ved en annen anledning.

Selv om det er fort gjort å bli revet med og være positive etter en slik kamp, er det litt bekymringsfullt hvordan Raggett (vårt førstevalg på stopperplass) til tider sliter i midtforsvaret og at Hiwula er vår eneste friske spiss. Hiwula fikk lite spilletid under Jackett og virker veldig kamprusten. Om han er god nok til å være vår spiss er også usikkert.

En titt på tabellen

Pompey var det eneste laget som før serierunden var på topp 10 som vant sin kamp. Det endte uavgjort 1-1 i toppkampen mellom Sunderland og Lincoln City. I tillegg spilte Hull, Charlton, Doncaster, Gillingham og Peterborogh uavgjort. Fleetwood tapte overraskende hjemme mot Swindon, mens Oxford tapte mot Blackpool. Fint for oss med tap på Oxford, men vi skal se opp for Blackpool. De klatret opp til en 10. plass på tabellen, men er kun to poeng bak oss på 7. plass – og de har spilt to kamper færre.

Selv om vi tok innpå samtlige lag foran oss på tabellen, er det helt urealistisk å tro på direkte opprykk nå. Play-off er derimot innen rekkevidde. Slik ser øvre halvdel ut. Alle disse lagene har muligheter til å rykke opp: