2020-21: Bristol Rovers – Portsmouth 3-1

Forferdelig forsvarsspill og ineffektivt angrepsspill sørget for skuffende tap borte mot nedrykkskandidat Bristol Rovers.


Pompey tok oppskriftsmessig ledelsen ved John Marquis i 1. omgang. Fint forarbeid av Byers og Williams serverte vår toppscorer. Men i stedet for å beholde kontrollen, ga Pompey fra seg kampen gjennom horribelt forsvarsspill. Spesielt midtstopperne Bolton og Raggett var svake ved de to målene til Bristol Rovers før pause.

I pausen ble Bolton og venstreback Daniels byttet ut. Pompey brant noen store sjanser til å score mål i kampen, men det ble blant annet et brent straffespark (i sluttminuttene) og to stolpetreff på muligheter som burde endt i scoring. 2. omgangs eneste mål kom på straffespark til Bristol Rovers. Sean Raggett hadde da rotet bort ballen og rev ned en motspiller innenfor 16-meteren da han prøvde å ordne opp i egen feil. En fryktelig dag på jobb for Raggett, som også var innblandet i Bristol Rovers sine to første mål, men det var flere andre spillere som også var svake.

En svært skuffende prestasjon av Pompey.

 

Den offisielle kamprapporten

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/february/match-report-for-bristol-rovers-vs-portsmouth-on-16-feb-21/

 

Hvordan ser tabellen ut?

Sunderland og Lincoln spilte ikke seriekamp, men spilte i stedet mot hverandre i EFL Trophy (Sunderland vant på straffespark). Det kunne vært en serierunde hvor vi klatret tilbake til en direkte opprykksplass, men med 0 poeng mot Bristol Rovers tapte vi terreng mot flere av våre konkurrenter.

Hull slo til med hele 5-0 borte mot Wigan, mens Peterborough slo Gillingham borte. I toppoppgjøret mellom Doncaster og Accrington Stanley, vant Accrington 1-0. Doncaster har dermed stoppet helt opp etter å ha vært det store formlaget.

Tabellen ser slik ut nå:

 

Kommentarer fra assistentmanager Joe Gallen

«Our away form this season has been very good and we’ve had some excellent results on the road. It’s unlike us to concede that many goals in a match and it’s given us a lot to do. That’s why we’ve ended up with nothing.

Their two forwards played in a direct way and it’s caused us a lot of problems in the first half, while the third goal is a mistake and it’s taken the game away from us. It’s difficult to criticise any players, though – particularly the defenders – because they’ve performed very well this season.

We’ve kept plenty of clean sheets and have won a lot of games because we’ve managed to keep the scoring down for our opponents. Sean is having an outstanding season – there aren’t too many centre-backs better than him in this division. He’ll knows that he’s made an error, but he’s got plenty of character and I know he’ll bounce back from that.”

 

League One, Memorial Stadium, 16. februar 2021

Bristol Rovers – Portsmouth 3-1 (2-1)

26. min. 0-1 John Marquis

34. min. 1-1 Ayunga

44. min. 2-1 Ayunga

70. min. 3-1 Leahy (str.)

Pompey (4-3-3): MacGillivray; Johnson, Bolton (Nicolaisen 46), Raggett, Daniels (Brown 46); Byers, Naylor (c), Cannon (Harrison 65); Williams (White 80), Marquis, Curtis (Harness 46)

Ikke benyttede innbyttere: Ward, Hiwula

Gult kort: Johnson og Raggett

 

Joe Gallen ledet laget i Kenny Jacketts sykdomsfravær. Her trolig i telefonen med Jackett.