Gir supporterne pengene tilbake

Det skulle bli satt ny rekord på Wembley, men nå har Portsmouth FC bestemt seg for å gi supporterne som kjøpte billett til EFL Trophy-finalen mot Salford i fjor pengene tilbake.


NYHETER: Pompey vant EFL Trophy, eller Checkatrade Trophy som det het den gangen, i 2019. Da ble det seier mot Sunderland i finalen, etter straffesparkkonkurranse. Begge klubber solgte alle sine billetter og det var over 85.000 tilskuere på Wembley.

Et utrolig tall med tanke på at dette var en kamp mellom to lag på nivå 3, og det var da også tidenes høyeste tilskuertall på en finale i denne cupen.

 

Finale mot Salford

Pompey fulgte opp med å spille seg til finalen også i 2019/20. Motstander Salford. League Two-klubben har på ingen måte samme supportergrunnlag som Sunderland og Pompey-supporterne fikk derfor en langt større kvote.

Over 50.000 Pompey-supportere har kjøpt billett til finalen, men nå tyder det meste på at finalen aldri vil bli spilt foran tilskuere. Det skulle bli en ny rekord. Pompey hadde solgt over 50.000 billetter, og det var mulig Pompey ville få enda flere billetter. Uansett ville dette vært en ny rekord, ettersom ingen lag har hatt over 50.000 tilskuere på en finale på Wembley før.

På grunn av Covid-19 og koronarestriksjonene, har finalen mot Salford blitt utsatt og utsatt. Den skulle blitt spilt våren 2020, men ble utsatt på ubestemt tid ettersom en håpte at finalen skulle kunne bli spilt i løpet av 2020/21-sesongen foran fullsatte tribuner.

De som har kjøpt billetter har derfor heller ikke fått pengene sine tilbake. De har hatt billettene selv om det nå nærmer seg ett år siden kampen skulle blitt spilt.

Denne uka kom derimot nyheten om at alle supportere som har kjøpt billett til finalen mot Salford automatisk vil få pengene tilbake, inkludert avgiftene. Det betyr trolig at en har gitt opp håpet om at finalen mot Salford vil bli spilt foran tilskuere. Noen ivrer for at finalen skal avlyses helt og at Pompey og Salford deler tittelen. Andre mener at kampen skal spilles foran tomme tribuner.

Hva som skjer med finalen er uansett ikke avgjort, men nå får i alle fall alle billettkjøperne pengene sine tilbake. Blant dem er en rekke av våre medlemmer.

Slik så det ut da Pompey vant EFL Trophy, eller Checkatrade Trophy som det het den gangen, i 2018/19.