Skade- og sykdomsfri spillerstall

Pompeys spillerstall vil igjen testes denne uka, men status nå er at Pompey er skade- og sykdomsfri.


NYHETER: Pompeys kamper i romjulen ble utsatt på grunn av flere positive Covid 19-tester. Jack Whatmough var den første som ble bekreftet smittet, og han sto over kampen mot Hull City.

Hvem de andre spillerne som ble smittet er, har ikke blitt offentliggjort. Daglig leder i Portsmouth FC, Mark Catlin, forteller i The News at så vidt han vet er Pompeys spillerstall nå koronafri. Alle som var bekreftet smittet, har nå levert negative tester og hele spillerstallen er symptomfrie og i trening igjen.

– Det ser ut som vi er fri for Covid nå, men vi skal i gang med en ny obligatorisk runde med testing senere denne uka og jeg vil derfor ikke kommentere så mye mer om ting jeg ikke har kontroll over.

– Fotballen er selvfølgelig ikke koronafri. Hvordan var våre spillere ble smittet, vet vi ikke. Det er ikke noe som tyder på at smitten kom i kamp eller på treningsfeltet. Spillerne får smitten individuelt, akkurat som resten av samfunnet. Du ser for eksempel Manchester City, med sine ressurser, også opplevde smitte i sin spillerstall, sier Catlin til lokalavisen.

 

Blir trolig kamp lørdag

Pompey var også klar til å spille mot Accrington Stanley lørdag 2. januar, men den kampen ble utsatt på grunn av at Accrington Stanleys hjemmebane ikke var spillbar (grunnet frost).

Nå blir neste kamp FA-cupkamp mot Bristol City på bortebane førstkommende søndag. Bristol City måtte selv utsette sin kamp mot Brentford på grunn av positive Covid 19-tester i spillergruppen, men det rapporteres at kommende søndags cupkamp trolig vil bli spilt.

Det avhenger selvsagt av testingen begge klubber skal gjennom denne uka.

Det blir som kjent uten Cameron Pring, som er kalt tilbake til Bristol City. Trolig kommer Lee Brown inn på laget igjen. Han har vært ute med skade, men er i likhet med resten av spillerstallen nå skadefri.

– Alle spillerne er nå skade- og sykdomsfri og tilbake i trening. Det gjelder også Lee Brown. Vi har fått trent godt den siste tiden og samtlige spillere er komfortable med å fortsette sesongen. 

– Jeg synes også spillerne ser bra ut på trening og de ser ikke ut til å ha mistet noe i løpet av denne perioden. De er bare frustrerte over at vi har fått tre kamper på rad utsatt, forteller manager Kenny Jackett til The News.

Kenny Jackett kan velge fra hele spillerstallen når han skal ta ut laget til FA-cupkampen mot Bristol City søndag.